Çinli bakır devinin alacaklıları kredileri yenilemiyor!

Çinli bakır devinin alacaklıları kredileri yenilemiyor!

Çin'in en büyük bakır izabe tesislerinden biri olan Yanggu Xiangguang Copper Co.'nun alacaklıları, geri ödeme kabiliyetine ilişkin endişeler nedeniyle daha fazla kredi vermeyi durdurdu.

A+A-

Çin'in en büyük bakır izabe tesislerinden biri olan Yanggu Xiangguang Copper Co.'nun alacaklıları, geri ödeme kabiliyetine ilişkin endişeler nedeniyle daha fazla kredi vermeyi durdurdu. Bloomberg'in haberine göre, Xiangguang'ın borç verenleri arasında Çin ve yabancı bankaların yer alırken ajansa konuşan kaynaklar alacaklıların Xiangguang ile çözümler konusunda görüştüklerini söylediler.

Yerel yönetim, borç vadelerini uzatmak ve bazı finansmanı yeniden başlatmak için bankalara kulis yapıyor, ancak henüz bir anlaşma yapılmadı. Doğu Çin eyaleti Shandong'un Yanggu şehrinde bulunan Xiangguang'ın, en son üç aylık sonucuna göre, geçen yıl Eylül ayı itibarıyla 11 milyar yuan (1,7 milyar USD) birleşik yükümlülükleri vardı.

Alacaklıların neden desteğini geri çektikleri belli değil ve Xiangguang hala rafinaj işinde kâr ediyor.

Her yıl yaklaşık 450.000 ton bakır ve 20 ton altın üretebilen Xiangguang'daki durum, Pekin yaklaşık %5.5'lik bir ekonomik genişleme arayışındayken bile Çin'de finansman baskılarının nasıl yüksek kaldığını gösteriyor.

Bu haber toplam 795 defa okunmuştur
İlgili Haberler