Çinli şirketler hisse geri alımlarında üç yılın rekorunu kırdı

Çinli şirketler hisse geri alımlarında üç yılın rekorunu kırdı

Çin borsalarında kan kaybı sürerken Çinli şirketler ise son 3 yılda hisse geri alım programlarına hız verdi ve rekor seviye görüldü.

A+A-

Çinli şirketler hisse geri alımlarını 3 yılın en yüksek seviyesine çıkardılar. Bloomberg'in verilerine göre, Çin anakarası ve Hong Kong'da işlem gören şirketler geçen ay sırasıyla 14 milyar yuan (1,9 milyar dolar) ve 21 milyar HK$ (2,6 milyar dolar) tutarında hisse geri alımı yaptılar. Bu, verilerin derlemeye başladığı 2021 yılından bu yana görülen en yüksek rakam oldu.
GAM Investment Management'ta fon yöneticisi olan Jian Shi Cortesi, piyasaları desteklemekle görevli devlet fonlarına atıfta bulunarak, "Şirketlerin geri alımları ve milli takım alımları olumlu sinyaller. Şirketler işlerini dışarıdaki yatırımcılardan daha iyi biliyor ve rekor geri alımları, işlerinin borsada değerinin altında olduğunu gördüklerini gösteriyor." dedi.

ABD yaptırımları korkusuyla son dönemde hisseleri değer kaybeden WuXi AppTec Co. ve Will Semiconductor Co. geçen ay anakara borsalarındaki geri alım dalgasına öncülük etti. Hong Kong'da ise teknoloji devi Tencent Holdings Ltd. ve teslimat devi Meituan öne çıktı.


İlgili Haberler