İş Yatırım AEFES-Anadolu Efes için hedef fiyatını yükseltti

İş Yatırım AEFES-Anadolu Efes için hedef fiyatını yükseltti

İş Yatırım, AEFES-Anadolu Efes için hedef fiyatını 160 TL'den 215 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu.

A+A-

İş yatırım, Anadolu Efes için hedef fiyatını yukarı yönlü revize etti, 160 TL'den 215 TL'ye çıkardı. Şirket, tavsiyesini 'AL' olarak korudu.
İş Yatırım'ın Anadolu Efes'e ilişkin raporunda yer verdiği açıklama şöyle:

CCOLA hisseleri için hedef fiyat revizyonumuz ve şirketin 2024 beklentilerine yakınsayan revize bira grubu varsayımlarımız ile beraber, AEFES hisseleri için hedef fiyatımızı 215 TL/hisse seviyesine yükseltiyor ve AL tavsiyemizi koruyoruz. Solo bira grubu 3.4x 24T FD/FAVÖK çarpanı ile uluslararası benzerlerine kıyasla %59 iskonto ile işlem görmekte. Bira grubu için marj baskıları ve Ruble ‘deki devalüasyon başlıca riskler olarak öne çıkıyor. Anadolu Efes'in bira grubu 2023 yılında %5 hacim büyümesi kaydetti.

Şirket, bira grubu için 2024 yılında Türkiye hacimlerinin yatay seyretmesini, uluslararası hacimlerde ise hafif bir hacim artışı ve düşük yirmili seviyelerde kur etkisinden arındırılmış net satış geliri büyümesi beklemekte. Bira grubu marjları için çok güçlü geçen 2 yılın ardından, şirket aşağı yönlü riskle birlikte yaklaşık 200 baz puan FAVÖK marjı
daralması ve konsolide FAVÖK marjının 100bps düşmesini beklemekte. Anadolu Efes’in AB InBev'in Rusya ve Ukrayna operasyonlarındaki payını satın almak için yapacağı nakit akışına dayalı ödemelerin süresi açıklanmamış olsa da, AB InBev ile yapılan anlaşmayı Anadolu Efes için olumlu olarak değerlendiriyoruz, i) AEFES'ten hemen nakit çıkışı olmayacak ii) Değerleme gerçekleşen nakit akışı tutarları ile yapılacak iii) Nakit akışına dayalı ödemelerin süresi ne kadar kısa olursa, değerlememizdeki yukarı yönlü risk o kadar yüksek olacaktır.


İlgili Haberler