Çinliler paylarını sattı, Volvo hisseleri çakıldı

Çinliler paylarını sattı, Volvo hisseleri çakıldı

Çinli Geely, hisselerini azaltınca Volvo Cars hisseleri rekor düşük seviyeye geriledi.

A+A-

İsveçli otomobil üreticisi Volvo Cars'ın hisseleri, çoğunluk hissedarı Çinli Geely'nin hisselerinin küçük bir kısmını bir önceki günün kapanış fiyatına göre büyük bir indirimle satmasının ardından Cuma günü %14'e varan bir düşüşle rekor seviyeye geriledi.

Geely Perşembe günü 100 milyon Volvo Cars hissesinin satışını gerçekleştirdi ve anlaşmayı düzenleyenler piyasa kapanışından sonra hisselerin her birinin yaklaşık 37 İsveç kronundan ya da toplam 350 milyon dolardan satıldığını açıkladı. Hisse senetleri 40,84 krondan kapanmıştı.

Çinli şirketten yapılan açıklamada, %3,4'lük hissenin satışıyla Geely'nin Volvo Cars'taki payının %78,7'ye ulaştığı belirtildi.

Açıklamada "Halka arz, halka açıklık oranını artıracak ve Volvo Cars'ın hissedar tabanını daha da genişletecek. Geely Holding tarafından elde edilen gelirin, grup içindeki iş gelişimini desteklemek için kullanılması amaçlanmaktadır" denildi.

Hisse satışından elde edilen nakdin hiçbiri Volvo Cars'a gitmedi.

İsveçli şirketin CEO'su Jim Rowan yaptığı açıklamada "Halka açıklık oranımızdaki bu artış ve alım satım likiditesindeki iyileşme hem yeni hem de mevcut yatırımcılara fayda sağlıyor. Daha geniş bir hissedar kitlesinin Volvo Cars'a yatırım yapmasına olanak sağlıyor" diyor

Volvo Cars hisseleri 0926 GMT'de %10,9 düşüşle 36,38 krondan işlem gördü ve 35,25 krona kadar geriledi.

Geely, Goldman Sachs, BNP Paribas ve SEB'in işlem için talep toplayıcılar olduğunu söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler