Çip krizi Xiaomi'yi de vurdu, üretimini durdurdu

Çip krizi Xiaomi'yi de vurdu, üretimini durdurdu

Xiaomi’nin beğenilen Redmi Note 10 akıllı telefon modeli küresel çip sıkıntısı nedeniyle Endonezya’da üretimi durduruyor ancak yakın zamanda diğer pazarlara da sıçrayabilir.

A+A-

Xiaomi’nin pek çok pazarda satışın yaptığı başarılı Redmi Note 10 serisinden kötü haber var. Serinin orijinal modeli Redmi Note 10 üretimden kalkıyor. Xiaomi çip sıkıntısına düştüğünü duyurdu.  

Redmi Note 10 akıllı telefon modeli Super AMOLED ekranı, 33W hızlı şarj desteği, 48MP ana kamera sensörü, LPDDR4x RAM ve UFS 2.2 depolama teknolojileri ile fiyat segmentinde farklılaşmaya çalışıyordu.  

Ne var ki tüm dünyayı etkileyen küresel çip sıkıntısı Xiaomi’yi de vurdu. Firma Endonezya’da modelin üretimini durdurdu. Kullanıcıların bunun yerine Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10S ve Redmi Note 10 5G modellerine yönelmesi isteniyor. 

Telefonda kullanılan Snapdragon 678 yonga setinin arz sıkıntısı yaşadığı tahmin ediliyor ve yakın zamanda diğer pazarlarda da üretim sonlanacak. Bunun yanında diğer Redmi Note 10 modellerinin aynı akibeti yaşayıp yaşamayacağı merak konusu. 

Üretimin üzerinde talep olması bir yana artan COVID-19 rakamları üreticileri sıkıntıya sokuyor. İşçilerin vardiyalı yapıya geçiş yapması, toplantıların ertelenmesi ve hareketliliğin azalması yeteri miktarda üretim yapılmasını zorlaştırıyor.