Çir'de piyasaları sarsacak yeni gayrimenkul krizi

Çir'de piyasaları sarsacak yeni gayrimenkul krizi

Çin merkezli gayrimenkul geliştiricisi Country Garden, ilk kez yuan cinsi tahvil kupon ödemesini kaçırdı.

A+A-

Çin'in en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Country Garden Holdings Co. ilk kez yuan cinsinden bir tahvilin kupon ödemesini kaçırdı.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynakların Bloomberg News'a verdikleri bilgilere göre, Country Garden'ın Çin'deki birimi 2026 vadeli %4,8 kupon ödemeli yuan cinsinden tahvil için dün vadesi gelen 96 milyon yuanlık kuponu ödemedi. Kaynaklar, herhangi bir temerrüt çağrısı yapılmadan önce ödeme için 30 işlem günü ödemesiz süre olduğunu da belirttiler.

Country Garden, Ekim ayında dolar cinsinden borcunu ödeyemeyince piyasaları alt üst etti, ancak şu ana kadar yerel para cinsinden yükümlülüklerini yerine getirmeyi başardı. Eylül ayında, geliştirici 10 milyar yuandan fazla yuan tahvilini üç yıl uzattı. Bunun ardından, birkaç kupon ödedi ve Aralık ayında 800 milyon yuanlık bir tahvili kapattı.

Country Garden'ın krizi, geçen ay bir Hong Kong mahkemesinin Guangdong merkezli şirketi tasfiye etmek için bir alacaklının dilekçesini almasının ardından yeni bir döneme girdi. Dava, borç yapılandırma planını ilerletmesi için geliştirici üzerindeki baskıyı artırabilir.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler