Citigroup çok sayıda çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor

Citigroup çok sayıda çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor

Citigroup yöneticileri çalışanlarla potansiyel işten çıkarmalar hakkında görüşmeler yapıyor.

A+A-

Citigroup, kapsamlı bir yeniden yapılanma planının bir parçası olarak işten çıkarma görüşmelerine başladı. Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre, uyum ve risk yönetimindeki destek personeli işlerini kaybetme olasılığı en yüksek olanlar arasında yer alıyor. Kaynaklardan biri, örtüşen işlevler üzerinde çalışan teknoloji personelinin de işten çıkarılma riski altında olduğunu söyledi.

Citigroup yöneticileri çalışanlarla potansiyel işten çıkarmalar hakkında görüşmeler yapıyor.

Görüşmeler, ABD'nin üçüncü büyük bankasının Çarşamba günü bir yönetim katmanını kaldıracağını ve işten çıkarmalar yapacağını açıklamasının ardından geldi. CEO Jane Fraser, karları ve hisse senedi fiyatını artırmak amacıyla işletmeler üzerinde daha doğrudan kontrol sahibi olacak.

Banka halen 2020 yılında düzenleyicilerin iç kontrollerindeki "uzun süredir devam eden eksiklikleri" gidermesini talep eden bir onay emriyle uğraşıyor.

Şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Organizasyonun sadeleştirilmesi, firmanın en önemli önceliği olan Citi'nin dönüşümünün uygulanmasını da ilerletecektir" dedi.

İşten çıkarmaların boyutu belirsiz

İşten çıkarmaların boyutu hala belirsizliğini korurken, Fraser Çarşamba günü çalışanlarına gönderdiği bir notta, işten çıkarmaların üreticilerin ve anlaşma yapıcıların zamanlarını müşterilere ve sonuçlara odaklamalarını sağlayacağını söyledi ve "Çok yetenekli ve çalışkan bazı meslektaşlarımıza veda edeceğiz" diye yazdı.

İlgili Haberler