Damat Selçuk gazeteci Çiğdem Toker'i hedef gösterdi

Damat Selçuk gazeteci Çiğdem Toker'i hedef gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, gazeteci Çiğdem Toker'i sosyal medyada hedef gösterdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı işadamı Selçuk Bayraktar, gazeteci Çiğdem Toker’i sosyal medyada ‘gazeteci müsveddesi’ ifadesiyle hedef gösterdi.

Toker’in 2019’da Sözcü gazetesinde yayımlanan ‘İBB’den vakıflara hizmet raporu’ başlıklı yazısında AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kamu kaynaklarından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen vakıf ve derneklere yüklü miktarda pay ayırdığı öne sürülüyordu.

Bu kapsamda Bayraktar’ın yönetiminde olduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’na (T3) 41,3 milyon lira hibe edildiği iddia edilmişti.

Haber nedeniyle vakfın Çiğdem Toker hakkında açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, Toker’in vakfa 30 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. 

Karara dair Toker’in paylaşımını alıntılayan Selçuk Bayraktar, “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar… Bu, 2019 yerel seçim döneminde vakfımız aleyhine başlatılan kirli kampanyayı ve İBB’den para aldığı yalanını ilk yayan gazeteci müsveddesi. Gazetecilik; yalancılık sahtekarlık yüzsüzlük arsızlık da değildir” dedi.

Toker, paylaşımında Disk Basın-İş’in ”Çiğdem Toker’in yanındayız. Unutmayın kamunun yararına olan her türlü olay ve bilgi haberin konusu olmaya devam edecek” açıklamasını paylaşmış ve “Unutmayın” demişti.

Bayraktar daha önce de Birgün ve Yurt gazetesine de haberleri nedeniyle dava açmıştı.

Gazeteci örgütlerinden tepki

Selçuk Bayraktar'ın Twitter paylaşımında kullandığı ifadelere gazetecilik meslek örgütleri ve sendikalardan tepki geldi.

Mahkemenin kararının ardından DİSK'e bağlı Basın İş sendikası paylaşımında "Çiğdem Toker'in yanındayız. Unutmayın kamunun yararına olan her türlü olay ve bilgi haberin konusu olmaya devam edecek" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yapmıştı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şubesi ise "Selçuk Bayraktar'ın gazeteci yazar Çiğdem Toker'e yönelik hakaret içerikli paylaşımını ve özellikle bu zehirli dili kınıyoruz. Bayraktar, özür dilemelidir. Ankaralı gazeteciler, Çiğdem Toker'in yanındadır" paylaşımında bulundu.

"Kimin damadı olursanız olun; gazetecilere hakaret edemez, hedef gösteremezsiniz"

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) de "Çiğdem Toker’in yanındayız" ifadesinin yer aldığı bir dizi paylaşımında şunları kaydetti:

Sayın Bayraktar, İktidarın gölgesinde, siyaset odaklı yargı kararlarında, teşvik belgelerinde, ticaret sicillerinde, pazarlık usulü ihale duyurularında yazmaz. O yüzden biz hatırlatalım.

Dayanağınız ne olursa olsun, kime ne satarsanız satın, kimin damadı olursanız olun; gazetecilere hakaret edemez, hedef gösteremezsiniz!

Meslek hayatı boyunca kaleminin onurunu korumuş, tek derdi halkın haber alma hakkını savunmak ve gerçeklerin peşinden koşmak olan meslektaşımız Çiğdem Toker’in yanındayız!

Kendisini dev aynasında görüp, halk adına emek veren gazetecileri küçümseyenlere karşı dayanışmayı her gün büyüteceğiz! #ÇiğdemTokerYalnızDeğildir

"Mesleğimizi İHA-SİHA üreticisinden öğrenecek değiliz"

Gazeteciler Cemiyeti de Bayraktar'a tepki gösterdi. Cemiyet'in paylaşımında "Gazetecileri hedef gösteren sözler geçmişte hep tehlikeli sonuçlar doğurdu. Bu tür açıklamaları kınıyoruz! Çiğdem Toker mesleğimizin önemli temsilcisi, başarılı bir araştırmacı gazetecidir. Çiğdem Toker'in yanındayız. Mesleğimizi İHA-SİHA üreticisinden öğrenecek değiliz! ifadeleri yer aldı.

"Toker'in yanındayız, İthamlarınızı size iade ediyoruz"

DİSK Basın İş de sosyal medya hesabından Toker'e destek verdi. Sendikanın Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Meslektaşımız Çiğdem Toker, çok sayıda gerçeği gün yüzüne çıkaran gazeteciliğin yüz akı saygın bir isimdir. Sonuna kadar gazeteciliği savunacağız, Çiğdem Toker'in yanındayız. İthamlarınızı da size iade ediyoruz" denildi.

İlgili Haberler