Dรผnyanฤฑn รผรงรผncรผ bรผyรผk konteyner limanฤฑ olan Ningbo-Zhoushan’ฤฑn bir terminalinin COVID-19 nedeniyle kapatฤฑlmasฤฑ, deniz taลฤฑmacฤฑlฤฑฤฤฑnda yaลanan kargaลanฤฑn, sฤฑkฤฑntฤฑnฤฑ gelecek yฤฑl da devam edeceฤi endiลelerini ortaya รงฤฑkardฤฑ.
Financial Times, ithalat ve ihracatรงฤฑlarฤฑn navlun รผcretlerine pandemi รถncesine gรถre 10 kat ve bir ay รถncesine gรถre yรผzde 50 artฤฑลฤฑn etkileri ile baล etmeye รงalฤฑลtฤฑklarฤฑ bir dรถnemde Delta varyantฤฑnฤฑn รin’de bir limanฤฑn kฤฑsmen kapanmasฤฑna yol aรงmasฤฑnฤฑn etkileri deniz taลฤฑmacฤฑlฤฑฤฤฑ temsilcilerine sordu.
VesselsValue’ye gรถre global olarak limanlarda toplam 2,4 milyon 20 ayak konteyner taลฤฑma kapasitesine sahip 350 konteynerin boลaltฤฑlmayฤฑ bekledikleri ortamda konuลan Maersk’in global okyanus aฤฤฑ baลkanฤฑ Lars Mikael Jensen, Delta varyantฤฑnฤฑn ortaya รงฤฑkmasฤฑndan bu yana deniz taลฤฑmacฤฑlฤฑฤฤฑ sektรถrรผnde iyileลme iลareti olmadฤฑฤฤฑnฤฑ vurguladฤฑ. Chartered Institute of Procurement and Supply baล ekonomisti John Glen de, konteyner taลฤฑma รผcretlerindeki patlamanฤฑn tedarik zincirlerinde gecikmeler ile birleลmesinin ciddi sonuรงlarฤฑ olacaฤฤฑnฤฑ vurguladฤฑ. Mobilya รผreticileri iรงin sรผnger gibi dรผลรผk deฤerli รผrรผnlerin arzฤฑnฤฑn Noel รถncesinde Avrupa’da kritik bir noktaya gerilediฤine dikkat รงekti. Almanya merkezli Hapag-Lloyd da, deniz taลฤฑmacฤฑlฤฑฤฤฑndaki aksamalarฤฑn gelecek yฤฑlฤฑn ilk รงeyreฤine kadar hafiflemesini beklemediklerini belirtti.







