Deniz Yatırım MPARK hissesi için hedef fiyatı yükseltti

Deniz Yatırım MPARK hissesi için hedef fiyatı yükseltti

Deniz Yatırım, MPARK-MLP Sağlık Hizmetleri için hedef fiyatını 284.3 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu.

A+A-

Deniz Yatırım, MPARK için hedef fiyatını 284.3 TL olarak belirlerken, tavsiyesini 'Al' olarak korudu. Deniz Yatırım'ın raporundan öne çıkan noktalar şöyle:

Enflasyon muhasebesi uygulanmış verilere göre, MLP Sağlık, 2023 yılında 22.449 milyon TL satış geliri, 5.784 milyon TL FAVÖK ve 4.530 milyon TL net kar açıkladı. Muhasebe değişikliği nedeniyle 2023 yılı finansallarında, parasal kazanç/kayıp kalemi altında 3.099 milyon TL’lik olumlu etki oluştu. Enflasyon muhasebesi etkilerini içeren 2023 yılı finansallarında, satış geliri ve FAVÖK’te artış kaydederken, net karda sınırlı azalış yaşanmıştır.

>> İş Yatırım borsada en çok önerilen 17 hisseyi açıkladı


Şirket, finansal sonuçlarının ardından yayımladığı bilgilendirme notunda TMS 29 etkisi hariç finansal verilere yer verdi. Bu verilere göre MLP Sağlık 4Ç23’te, 6.166 milyon TL satış geliri (Konsensus: 5.774 milyon TL), 1.938 milyon TL FAVÖK (Konsensus: 1.522 milyon TL) ve 1.163 milyon TL net kar (Konsensus: 897 milyon TL) açıkladı. Deniz Yatırım Strateji ve Araştırma Bölümü olarak, bu çeyrek özelinde, enflasyon muhasebesi uygulamasının yaratacağı muhtemel kafa karışıklığının önüne geçmek ve olabildiğince en sağlıklı şekilde finansallara yaklaşabilmek adına YP raporlama yapan şirketler dışındaki gruba yönelik herhangi bir tahmin paylaşımında bulunmamıştık.

Açıklanan sonuçların her iki raporlamaya göre artış göstermesi ve Şirket’in karşılaştırılabilir tabloları yatırımcılarıyla paylaşması dolayısıyla açıklanan finansal sonuçların hisse performansı üzerinde olumlu bir etki yaratacağı düşüncesindeyiz.

Deniz Yatırım Analistleri, her hisse senedi için bir veya birden fazla değerleme yöntemi kullanarak 12 aylık hedef değerler (fiyatlar) ve buna bağlı olarak potansiyel getirileri hesaplamaktadır. 12 ay derecelendirme sistemimiz; AL, TUT ve SAT olmak üzere 3 farklı genel yatırım tavsiyesi içerir.

>>EREGL hisseleri için 13 aracı kurum hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İlgili Haberler