Doğan hisselerinde soruşturma baskısı

Doğan hisselerinde soruşturma baskısı

Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırının ardından haberleri nedeniyle gazeteleri hakkında soruşturma açılan Doğan Grubu hisseleri borsada değer yitiriyor.

A+A-

Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırının ardından haberleri nedeniyle gazeteleri hakkında soruşturma açılan Doğan Grubu hisseleri borsada değer yitiriyor.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği terör saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı ve Başbakan medyayı eleştirmiş ayrıca Bugün, Cumhuriyet, Posta ve Hürriyet gazetelerinin yayınları nedeniyle resen soruşturma başlattılmıştı.

Saldırının yaşandığı gün 0.61'den, dün 0.60'tan kapanan Doğan Grubu'nun halka açık en büyük şirketi olan Doğan Holding'in hisseleri gelişmelerin ardından bugün yüzde 6.66 kayıpla 0.56'ya kadar geriledi. 31 Mart'ta 0.64 liradan kapanan Hürriyet Gazeticilik hisseleri ise bugün 0.60 liraya kadar geriledi.

Analistler, hükümet ile Doğan Grubu arasında zaten var olan gerginliğin son olayla birlikte yeni bir yöne doğru dönebileceğinden hareketle borsada risk almak istemeyen yatırımcıların satışlarını artırdığını belirtiyor. Her iki hissede de özellikle yabancı fonların satışlarının belirleyici olduğu göze çarpıyor.

Son 15 ayın en düşük değerini gören Doğan Holding'in 2 milyar 616 milyon 938 bin lira ödenmiş sermayesi bulunuyor. 31 Mart'ta piyasa değeri 1 milyar 596 milyon 332 bin lura olan şirketin bugün piyasa değeri yaklaşık 131 milyon liralık kayıpla 1 milyar 465 milyon 485 bin liraya kadar geriledi.

Borsada son 1 saate girilirken Doğan Gazetelicilik hisseleri yüzde 2.1 kayıpla 1.34 lira, Hürriyet Gazetecilik hisseleri yüzde 3 kayıpla 0.62 lira ve Doğan Holding hisseleri ise yüzde 5 kayıpla 0.57 liradan işlem görüyor

 

DOĞAN HOLDİNG HİSSE DETAY SAYFASI

HÜRRİYET GAZETECİLİK HİSSE DETAY SAYFASI

DOĞAN GAZETİCİLİK HİSSE DETAY SAYFASI

 

Bu haber toplam 4337 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.