Dolar son 1 ayın en düşüğünde

Dolar son 1 ayın en düşüğünde

Dolar/TL bankalararası piyasada 2,6260 ile son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

A+A-

Dolar/TL bankalararası piyasada 2,6260 ile son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

Bankalararası piyasada güne 2,6651 seviyesinden başlayan ve 2,6710'u gören dolar/TL, doların gelişmekte olan para birimleri ve emtialar karşısında değer kaybetmesinin etkisiyle iki gündür devam eden düşüşünü bugün de sürdürdü.

Önceki haftalarda diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine göre negatif ayrışan TL, hafta başından bu yana pozitif bir seyir sürdürüyor. Bugün 2,6260 ile son bir ayın en düşük seviyesine gerileyen dolar/TL, şu dakikalarda 2,63 seviyelerinde dengelenirken, 2,9711 ile son iki haftanın en düşük seviyesini gören avro/TL ise şu dakikalarda 2,9810'dan alıcı buluyor.

Analistler, yaklaşık bir aydır gelişen ülke varlıklarından çıkış olduğunu, ancak ABD'den gelen zayıf veriler ve küresel piyasalardaki genel düzeltme hareketinin etkisiyle son birkaç günde gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolara karşı değer kazandıklarını ifade ediyor.

Dolara karşı Rus Rublesi'nin yüzde 2,4, Güney Afrika Randı'nın yüzde 1,50, Macar Forinti'nin yüzde 1,02 ve Meksika Pesosu'nun yüzde 0,85 değer kazandığını belirten analistler, TL'nin ise hafta başından bu yana yüzde 3'e yakın prim yaptığını kaydediyor. Analistler, dolar/TL'nin 2,64'ün altında kalması durumunda yeni hedefin 2,58 olduğunu tahmin ediyor.

Bu haber toplam 1828 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.