Yฤฑl sonu nedeniyle piyasada hacimler oldukรงa azalฤฑrken; bir sรผredir geliลmekte olan รผlke para birimlerinden daha iyi bir performans gรถsteren dolar/TL teknik seviyenin dรผลรผk hacimle kฤฑrฤฑlmasฤฑyla 6 Ekim’den beri ilk kez 2.96’yฤฑ aลtฤฑ. Bu sabah gรผne 2.92 civarฤฑnda baลlayan dolar/TL, en yรผksek 2,9645 seviyesini gรถrdรผ. Bankacฤฑlar “รถnemli bir teknik seviye” olarak gรถsterdikleri 2.9350 seviyesinin kฤฑrฤฑlmasฤฑ sonrasฤฑ dรผลรผk hacim nedeniyle hฤฑzlฤฑ bir yรผkseliล yaลandฤฑฤฤฑnฤฑ ve ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) รถncesi geliลmekte olan รผlke para birimleri genelinde satฤฑล baskฤฑlarฤฑnฤฑn devam ettiฤini sรถylediler.
Bir bankanฤฑn dรถviz masasฤฑ iลlemcisi, “Geliลmekte olan รผlke para birimleri รถnรผmรผzdeki hafta Fed’den beklenen faiz artฤฑลฤฑ รถncesinde baskฤฑ altฤฑnda. Dรผn aรงฤฑklanan ve piyasa beklentilerini karลฤฑlamayan reform paketine bile olumsuz tepki vermemiลtik ki, borsa ciddi bir tepki verdi. Tรผm bu olumlu seyirde petrol fiyatlarฤฑndaki dรผลรผล รถnemli bir etkendi” dedi ve ekledi: “Ancak TL’nin son รงeyrek baลฤฑndan beri gรถsterdiฤi performansฤฑ devam ettirebileceฤi saฤlam geliลmeler ลu an iรงin yok. 2.9350 seviyesinin de kฤฑrฤฑlmasฤฑyla bugรผn sert bir tepki gรถrdรผk. Dรผลรผk hacimde olmasฤฑ da hareketin sert olmasฤฑnฤฑn bir baลka nedeni.”
Dรผn hisse senetlerinde, teknik seviyelerden gelen satฤฑลlar ve aรงฤฑklanan reform paketinin beklentileri karลฤฑlamamasฤฑnฤฑn bir araya geliลiyle yรผzde 3’e yakฤฑn kayฤฑp yaลanmฤฑลtฤฑ. TL ise aynฤฑ satฤฑล baskฤฑsฤฑnฤฑ gรถstermemiลti. TL dolar karลฤฑsฤฑnda yรผzde 0.85 deฤer kaybฤฑ ile geliลmekte olan รผlke para birimleri genelinde gรถrรผlen yรผzde 0.9’lฤฑk deฤer kaybฤฑna paralel bir seyir izledi.
รte yandan iki yฤฑllฤฑk gรถsterge tahvilin faizi yรผzde 10,99 ile 8 Ekim’den bu yana en yรผksek seviyeye รงฤฑktฤฑ. ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn รถnรผmรผzdeki haftaki faiz kararฤฑ รถncesi geliลmekte olan piyasalarda satฤฑล baskฤฑsฤฑ devam ediyor.
Gรถsterge tahvil getirilerinde ise 10-15 baz puanlฤฑk yรผkseliล yaลandฤฑ. 14 Haziran 2017 itfalฤฑ iki yฤฑllฤฑk gรถsterge tahvil faizi yรผzde 10,99’a kadar yรผkseldi. Dรผnkรผ kapanฤฑลta faiz ortalama yรผzde 10.87 seviyesindeydi.
10 yฤฑllฤฑk tahvil faizi yรผzde 10.65’e kadar รงฤฑktฤฑ. Dรผnkรผ kapanฤฑล yรผzde 10,42 seviyelerinden gerรงekleลmiลti.







