Dolar yıl sonuna kadar 30 TL'yi görebilir

Dolar yıl sonuna kadar 30 TL'yi görebilir

JPMorgan, Türkiye'nin 14 Mayıs seçimleri sonrası ekonomik senaryolarına ilişkin bir rapor yayınladı.

A+A-

ABD'nin önde gelen bankalarından JPMorgan, Türkiye'nin 14 Mayıs seçimleri sonrası ekonomik senaryolarına ilişkin bir rapor yayınladı.

Banka, mevcut geleneksel olmayan ekonomi politikalarında ılımlı bir değişim olması durumunda dolar/TL'nin 30 liraya yaklaşabileceğini belirtti. Ancak, daha Ortodoks politikalara bağlılık derecesine dayalı olarak iki senaryo da ortaya koydu.

Bu senaryolardan biri, güçlü bir bağlılık durumunda dolar/TL'nin önce 24-25 seviyesine yükseleceğini ve yılı 26 seviyesinde kapatacağını öngörürken, diğeri ise sadece ılımlı bir dönüş durumunda dolar/TL'nin yavaş da olsa sene sonuna kadar 30 seviyesine yükselebileceğini belirtti.

Analistler, Ortodoks politikalara dönülmesi durumunda Merkez Bankası'nın yılın üçüncü çeyreğinde politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 30'a yükseltmesini bekledi.

Ancak, Ortodoks politikalara sadece ılımlı bir dönüş durumunda yabancı sermaye girişlerinin çekilmesinin muhtemel olmadığına dikkat çeken analistler, bu durumun TL'de daha uzun süreli bir değer kaybı sürecine yol açabileceğine işaret etti. Seçim sonrası Türkiye piyasalarında yüksek oynaklık bekleyen analistler, taktiksel bir değerlendirmenin gerekliliği konusunda uyarıda bulundu.

Borsa İstanbul'da nasıl döviz yatırımı yapılır

Borsa İstanbul'da nasıl döviz yatırımı yapılır

Borsa İstanbul'da döviz yatırımı yapılır mı? Yatırımcılar Borsa İstanbul'da nasıl döviz alıp satabilirler

Boğa Piyasası Nedir, Ayı Piyasası Nedir, İsimleri Nereden Gelir

Boğa Piyasası Nedir, Ayı Piyasası Nedir, İsimleri Nereden Gelir

Piyasalarda sık sık ifade edilen "boğa piyasası ve ayı piyasası"nın anlamı nedir? Bu piyasalara neden bu isimler verilmiştir?..

Doların 13 TL'ye gerilemesi halayla kutlandı

Doların 13 TL'ye gerilemesi halayla kutlandı

Malatya'da esnaf, 8 TL'den 18 TL'ye çıkan doların 13 liraya düşmesini "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları eşliğinde halay çekerek kutladı.

İlgili Haberler