Dow Jones, Nasdaq 100, S&P 500 küresel ekonomik zorluklara direniyor

Dow Jones, Nasdaq 100, S&P 500 küresel ekonomik zorluklara direniyor

Nasdaq 100, Dow Jones ve S&P 500 endeksleri, küresel ekonomik zorluklarla karşı karşıya olsa da güçlü bir performans sergiliyor. ABD hisse senetleri, Fed'in faiz artırımlarını durdurabileceği beklentisi ve güçlü ekonomik göstergelerin etkisiyle yükselişte

A+A-

Nasdaq 100, Dow Jones ve S&P 500 gibi ABD hisse senedi endeksleri, küresel ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğu bir dönemde güçlü bir performans sergiliyor. Bu olumlu hava, Federal Rezerv'in faiz artırımlarına ara verebileceği beklentisiyle ve güçlü ekonomik göstergelerin etkisiyle tetiklendi.

S&P 500 52 haftanın en yüksek seviyesini görmüş olsa da, Nasdaq Composite dinamikleri bir karışım gösteriyor.

Son dönemde ABD hisse senetlerinde S&P 500 ve Nasdaq'ta özellikle güçlü bir ralli yaşandı.  Yatırımcılar, Federal Rezerv'in sıkılaştırma politikasının sona erme aşamasına geldiği beklentisiyle bu ralliyi temel bir değişim değil, geçici bir yılsonu toparlanması olarak algılamakta. Büyük para yöneticileri, yaklaşan mali politikalar, 2024 başkanlık seçimleri ve resesyon korkuları gibi endişeler nedeniyle bu yükselişi geçici bir durum olarak değerlendiriyor.

Teknoloji hisseleri, özellikle de 'Muhteşem Yedili' olarak adlandırılan şirketlerin performansı, piyasa hareketlerinde büyük bir rol oyuyor.  Ancak, bu teknoloji devlerinin gelecekteki başarısı, yapay zekadan etkin bir şekilde yararlanma becerilerine bağlı olacak.

Önümüzdeki yıl S&P 500'de sadece mütevazı bir artış beklenmesinin nedeni ise ekonomik yavaşlama endişelerinden kaynaklanıyor. 2024 yılına doğru bakıldığında, yüksek faiz oranları, artan enerji fiyatları ve küresel ekonomideki ılımlı büyüme nedeniyle bir yavaşlama bekleniyor. Ekonomistler, bu zorluklara rağmen büyük ölçüde resesyondan kaçınılacağını tahmin etmekte. Ancak, Fed'in para politikaları ve ABD başkanlık seçimlerinden kaynaklanabilecek dalgalanmalar, esnek ve duyarlı bir yatırım stratejisi izlenmesini gerektiriyor.

 E-mini S&P 500 Endeksi şu anda 4571,25 seviyesinde fiyatlanmaktadır ve uzun vadeli bir yükseliş eğilimi göstermektedir. Endeks, 4371,52 seviyesindeki kısa vadeli hareketli ortalamayı aşarak yükseliş eğilimini güçlendirmektedir. Ancak, 4562,50 seviyesindeki destek seviyesinin altına inilmesi düşüş görünümüne doğru bir kaymaya işaret edebilir. Genel olarak, E-mini S&P 500 Endeksi için mevcut fiyatlandırma, yükseliş piyasası duyarlılığına doğru bir eğilim göstermektedir.

İlgili Haberler