Dow Jones, Nasdaq 100, S&P 500'den sonra yeni ralli FTSE China A50 Endeksi'nde mi?

Dow Jones, Nasdaq 100, S&P 500'den sonra yeni ralli FTSE China A50 Endeksi'nde mi?

ABD borsaları Dow Jones, Nasdaq 100 ve S&P 500 endeksleri ile üst üste rekorlar kırarken, Wall Street'te bir balon olup olmadığı tartışması devam ediyor. Bu sırada, bazı analistler Çin borsalarında yeni bir rallinin başlayabileceğini öne sürüyor.

A+A-

ABD borsaları tarihi zirvelerini yaşarken, Çin hisse senetleri cazip bir alternatif olarak öne çıkıyor. Analistler, düşük değerlemeleri ve potansiyel büyümesi nedeniyle Çin'in yatırımcıların ilgisini çekebileceğini belirtiyor.

Dow Jones, Nasdaq 100, S&P 500 üst üste rekorlar kırıyor. Analistler ise ikiye ayrılmış durumda. Wall Street'e bir balon mu var, New York Borsası'nda satış zamanı geldi mi tartışması hararetli şekilde sürerken şimdi de yeni bir rallinin Çin borsalarında başlayabileceği ifade ediliyor.

Çin borsaları oldukça ucuz kaldı

RAYC borsasında işlem gören Rayliant Quantamental China Equity'yi yöneten Rayliant Global Advisors'ın baş yatırım sorumlusu Jason Hsu, FTSE Çin A50 Endeksi XX:XIN9X000 ve Çin'in CSI 300 Endeksi XX:000300'ün yıllardır görülmeyen indirimli değerlemelerle işlem gördüğünü söylüyor. Bu endeksler son dönemde kazançların 10 katının biraz altında işlem görüyor. Bu, 2015'te görülen 8 katın çok da üzerinde değil.

Jason Hsu Çin piyasasında, küresel ticaret savaşları, Çin'in Tayvan'ı işgal etmek için ordusunu kullanabileceği endişeleri ve Çin ekonomisindeki yavaşlamaya dair pek çok olumsuz beklentiler bulunduğunu ancak tüm bu olumsuz beklentilerin fiyatlara fazlasıyla yansıtıldığını söylüyor.

Jason Hsu, Çin hisse senetlerinin neden cazip olabileceğini şöyle sıralıyor.

Düşük Değerlemeler: FTSE Çin A50 Endeksi ve CSI 300 Endeksi, son dönemde kazançların 10 katının biraz altında işlem görüyor. Bu, 2015'te görülen 8 katın çok da üzerinde değil.

Potansiyel Büyüme: Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ekonomiye odaklanmaya başladı ve bu durum yatırımcılar için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Mali Teşvik Olasılığı: Düşük kredi talebi nedeniyle gevşek para politikası yeterince yardımcı olmadı. Çin'in 4 Mart haftasında mali teşvik duyurusu yapma ihtimali var.

Sermaye Yatırımları: Gayrimenkul sektörünün yavaşlaması nedeniyle, Çin sermayeyi elektrikli araçlar, otomasyon ve çip üretimi gibi büyüme sektörlerine yönlendiriyor.

Dikkate alınması gereken hisse senetleri

Yatırım araştırmacısı Morningstar, "Çin satın al" temasına katılıyor. İşte Çin'de takip edilecek hisse senetleri.

Baidu: Morningstar'da Baidu'yu takip eden Kai Wang, şirketin reklamcılık işinin satışların yaklaşık dörtte üçünü oluşturduğunu söylüyor. Bu, onu döngüsel bir iş haline getiriyor; ekonomik büyümenin iyileşmesi durumunda fayda sağlayacak türden bir iş. Baidu, TikTok reklamlarında rekabetle karşı karşıya ancak bulut hizmetlerine ve yapay zekaya yöneliyor ve bu da bu zorluğu ortadan kaldırabilir.

JD.com: Morningstar şirketinden sorumlu Chelsey Tam, bu çevrimiçi perakendecinin doğrudan satışlarından düşük marjlı ürünleri keserek ve üçüncü taraf satıcıları bunları sunmaya teşvik ederek karını artırmaya çalıştığını söylüyor. Aynı zamanda JD.com, "gündelik düşük fiyatlı" bir platform olarak imajını geliştirmek için fiyatları düşürüyor. Ayrıca müşterilere yardımcı olmak için yapay zekanın kullanılması da fayda sağlayabilir.

Tencent Holdings: Tencent, Honor of Kings ve PUBG Mobile dahil olmak üzere mobil oyun dünyasının en popüler oyunlarından bazılarının sahibidir. Morningstar analisti Ivan Su, işletme gelirinin %40'tan fazlasının bu segmentten geldiğini söylüyor. Tencent'in, popüler mobil oyunlar yaratmak için kullanıcı verilerinden ve mali gücünden yararlanmaya devam edeceğini öngörüyor.

Tencent, oyunların ötesinde WeChat ve QQ mesajlaşma uygulamalarının yanı sıra WePay, müzik akışı ve bulut hizmetleri tekliflerinin de sahibidir. Ödemeler, teslimat ve sigorta alanındaki reklamverenler ve hizmet şirketleri 1,3 milyar kullanıcıya erişmeye çalışırken Su, WeChat'te "muazzam miktarda kullanılmamış değer" görüyor.

NetEase: Guinness Global Investors'tan Malik, NetEase NTES'i öne çıkarıyor: -%1,46. Çin'in en büyük ikinci mobil oyun şirketi olan NetEase, ülkenin en popüler çok oyunculu oyunu olan Fantasy Westward Journey'in sahibidir. Aynı zamanda Onmyōji, Knives Out ve Identity V gibi popüler oyunların da sahibidir. Yurt dışında stüdyolar satın alıyor ve Microsoft, Activision Blizzard ve Walt Disney Marvel ile ortaklık kurarak Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi popüler oyunlara dayanan oyunlar çıkarıyor. NetEase aynı zamanda müzik akışı, çevrimiçi eğitim ve e-ticaret alanlarında da faaliyet göstermektedir.

.

İlgili Haberler