Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'de yıl sonu hedefleri yeniden belirleniyor

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'de yıl sonu hedefleri yeniden belirleniyor

S&P 500 endeksi 20 kez tüm zamanların kapanış rekorunu kırarken, Nasdaq Composite tüm zamanların dördüncü en yüksek seviyesini gördü. Dow Jones da 16 kez rekor kırarak yatırımcıları şaşırttı. Şimdi tüm bankalar yıl sonu hedefini revize ediyor

A+A-

2024'te beklenmedik bir şekilde yükselişe geçen ABD hisse senetleri, Wall Street'in önde gelen stratejistlerini şaşırttı. Bu durum, yıl sonu S&P 500 hedeflerinin güncellenmesine yol açtı.

2023'ün başında tahmin edilenin aksine, 2024 yılı ABD hisse senetleri için oldukça parlak başladı. S&P 500 endeksi 20 kez tüm zamanların kapanış rekorunu kırarken, Nasdaq Composite tüm zamanların dördüncü en yüksek seviyesini gördü. Dow Jones Industrial Average da 16 kez rekor kırarak yatırımcıları şaşırttı.

Bu beklenmedik yükseliş, Wall Street'in önde gelen stratejistlerini de şaşırttı. Birçok stratejist, yıl sonu S&P 500 hedefine dair tahminlerini güncellemek zorunda kaldı. Oppenheimer Asset Management, hedefini 5.200'den 5.500'e yükselterek en iyimser tahminlerden birini verdi. Société Générale, Bank of America, Barclays ve Goldman Sachs da hedeflerini yukarı yönlü revize etti.

Bu ayın başlarında Bank of America'dan Savita Subramanian ve Barclays'teki stratejistler, ekonomideki dayanıklılığa ve megacap teknoloji hisselerinden elde edilen gelir gücüne işaret ederek, S&P 500 için yıl sonu hedefleri olarak sırasıyla 5.400 ve 5.300'ü benimseyerek yükseliş kulübüne katıldı.

Goldman Sachs Şubat ayında tahminini geçen yılın sonlarından bu yana ikinci yukarı yönlü revizyonu olan 5.200'e yükseltti. Banka şimdi Wall Street'in en iyimser tahmincilerinden biri olan Fundstrat'tan Tom Lee'ye ayak uyduruyor; o da 2023'teki boğa piyasasını doğru bir şekilde öngördükten sonra 5.200'lük bir bitiş öngörüyor. 

Ortalama yıl sonu hedefi 5200

Stratejistlerin ortalama hedefi 5.200'e yükseldi. Bu, Cuma günkü kapanış seviyesine göre %1'den az bir artışa işaret ediyor. 2024'e girerken ortalama hedef 5.000 civarındaydı.

Yükselişin arkasında yatan nedenler arasında yenilenen yapay zeka ilgisi,  Fed'in faiz indirimi planı, ekonomideki esneklik ve megacap teknoloji hisselerinin gelir gücü yer alıyor.

Ancak uzmanlar, yatırımcıların piyasadaki riskleri göz ardı etmemesi gerektiğini de vurguluyor. Enflasyon ve faiz oranları, borsadaki yükseliş trendini tehdit eden en önemli riskler olarak görülüyor.

S&P 500 yıl sonu tahminleri

sp-500-yil-sonu-tahmini.jpg

 

İlgili Haberler