Trump’ın sosyal medya platformu "DJT" koduyla Nasdaq'ta

Trump’ın sosyal medya platformu "DJT" koduyla Nasdaq'ta

Donald Trump iflasın eşiğinden döndü, New York Eyaleti Temyiz Mahkemesi borcunu düşürdü. Ayrıca Trump’ın sosyal medya platformu Truth Socia  Nasdaq'ta "DJT" koduyla işlem görmeye başlayacak.

A+A-

Trump’ın sosyal medya platformu Truth Socia  Nasdaq'ta "DJT" koduyla işlem görmeye başlayacak.

ABD’nin eski başkanı ve yeni başkan adayı Donald Trump çifte zafer kazandı. Trump’ın mülkleri hakkında yalan söylediği ve kurumsal dolandırıcılık suçlamasıyla 454 milyon dolarlık servetine el konulması için açılan soruşturma  New York Eyaleti Temyiz Mahkemesi pazartesi günü borçlu olunan miktarı 175 milyon dolara düşürmeyi kabul etti ve Trump'a parayı güvence altına alması için 10 gün daha süre tanıdı. 

Mahkemenin müdahalesi olmasaydı, New York Başsavcısı Letitia James, Trump'ın banka hesaplarını dondurmak ve borçlu olduğu para yerine mülklerine el koymak için dava başlatabilirdi.

Trump, temyiz tahvili kararı ve Wall Street hisse senedi listelemesiyle iki mali zafer elde etti

Tahvil kararı, eski başkanın üzerindeki mali baskıyı anında ortadan kaldırırken, Nasdaq listelemesi beklenmedik bir sonuca yaklaştırdı. Bu mahkeme kararı ile Trump’ın sosyal medya platformu Truth Social çok yakında  Wall Street’te  işlem görmeye başlayabilir.

Hisselere 6 ay dokunamayacak

Bu arada, sosyal medya platformu Truth Social'ı işleten Trump Media & Technology Group Corp., Digital World Acquisitions Corp. DWAC ile birleşeceğini duyurdu. Yeni birleşen şirket bugün itibarıyla Nasdaq'ta "DJT" koduyla işlem görmeye başlayacak. 

Anlaşmaya göre Trump'a yeni şirkette pazartesi günkü hisse senedi fiyatına göre toplam 3,9 milyar dolar değerinde hisse bırakması bekleniyor; bu da onun kağıt üzerindeki net varlığını en azından iki katından fazla artırıyor. SEC'e yapılan başvurulara göre Trump en az altı ay boyunca hisselere dokunamayacak.

 

İlgili Haberler