Dow Jones'ta Boeing tedirginliği

Dow Jones'ta Boeing tedirginliği

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 jeopolitik risklere rağmen yatay bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor.

A+A-

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 jeopolitik risklere rağmen yatay bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. Atlanta Fed Başkanı Bostic'in faiz indirimi beklentisi ve Avrupa Birliği'nin teknoloji devlerine yönelik soruşturması dikkat çeken gelişmeler arasında.

Jeopolitik risklerin etkisi sınırlı kalırken, yatırımcılar ABD seans açılışında Şubat ayı yeni konut satışlarını ve Dallas Fed'in Mart ayı imalat sektörü endeksini takip edecek.

Yatırım Finansman Menkul Değerler Wall Street Değerlendirmesi.

ABD vadelileri yeni haftaya yatay negatif bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. Jeopolitik risk fiyatlamaların ise endeksler üzerinde etkisinin sınırlı kaldığını belirtebiliriz. Gün içinde takip edilecek önemli bir veri bulunmazken ABD seans açılışının ardından Şubat ayı yeni konut satışları (17:00) izlenebilir. ABD’de bugün Dallas Fed’in Mart ayı imalat sektörü endeksi (17:30) takip edilebilir. Atlanta Fed Başkanı Bostic, bu yıl için bir faiz indirimi gördüğünü açıkladı. (Bostic’in önceki beklentisi iki faiz indirimi yönündeydi) Enflasyonda kademeli yavaşlama öngördüğünü belirten Bostic, faiz indirimleri için acele edilmemesi gerektiğinin yeniden altını çizdi. Seans açılışı öncesi fiyatlamalarda Çin’de kamu sektörü ve devlet kullanımında olan elektronik eşyalar ve bilgisayarlarda Intel (INTC) - Advanced Micro Devices (AMD) yasaklanacağına yönelik haber akışı ile birlikte ilgili hisselerdeki düşüş NASDAQ vadelilerini baskılıyor.

Pre - Market’ta En Hareketli Hisseler

Boeing Co (NYSE:BA) - Boeing CEO’su Dave Calhoun yıl sonunda istifa edeceğini açıkladı. Calhoun, 2019′un sonlarında göreve atandı ve şirketin önceki CEO’su Dennis Muilenburg’un iki ölümcül 737 Max kazası sonrasındaki yönetimi nedeniyle görevden alınmasının ardından 2020′nin başlarında Boeing’in başına geçti. Aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı Larry Kellner da istifa edeceğini bildirdi. Boeing’in Mayıs ayındaki yıllık toplantısında yönetim kurulundan ayrılacak. Kellner’ın yerine 2020 yılından bu yana Boeing’de direktör olarak çalışan Steve Mollenkopf getirilecek. Üst düzey yönetim değişikliklerinin açıklanmasının ardından BA hisse senedi seans açılışı öncesinde %2,00 yükselişte.

Avrupa Birliği, Apple, Google ve Meta Platforms'u Dijital Piyasalar Yasası ihlalleri nedeniyle soruşturacak. Avrupa Birliği Rekabet Kurumu, Alphabet’in uygulama içi satın almalarda kullanıcıları yönlendirme ve kendini öncelikle hale getirme başta olmak üzere yönetmelik kurallarını inceleyecek. Benzer sebepler ile Apple’ın uygulama içi satın alma ve indirme platformu AppStore ve Meta Platforms da inceleme altına alınacak. AAPL %0,68, GOOGL %0,50 ve META hisse senedi seans açılışı öncesinde %0,60 ekside.

Baidu Inc (NASDAQ:BIDU) - Çin merkezli teknoloji şirketinin hisseleri, Baidu’nun Çin’de yapay zeka hizmetleri konusunda potansiyel bir işbirliği için Apple (AAPL) ile görüşmelerde bulunduğunu açıklamasının ardından %1,80 yükseldi.

Cleveland-Cliffs Inc (NYSE:CLF) - 10,59 milyar $ piyasa değerine sahip çelik üreticisi şirket, Enerji Bakanlığı’ndan iki projeye yönelik finansman için teşvik aldığını açıklamasının ardından hisseler %1,7 oranında değer kazandı. Cleveland-Cliffs, Ohio ve Pensilvanya’daki tesislerde karbondan arındırma teknolojisiyle ilgili projeler için 575,00 milyon $ hibe aldı.

Moderna Inc (NASDAQ:MRNA) - 40,37 milyar $ piyasa değerine sahip Moderna, öncelikle mRNA aşıları olmak üzere RNA tedavilerine odaklanan bir ilaç ve biyoteknoloji şirketidir. Şirket, azalan COVID gelirini telafi etmek için grip, üst solunum yolu hastalıkları ve onkoloji dahil olmak üzere bir dizi hastalığın tedavisi için diğer alanlarda aşı geliştirmeye odaklandı. Moderna, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin Haziran sonunda yapılacak toplantısı öncesinde 12 Mayıs'a kadar üst solunum yolu hastalığı RSV aşısı için onay kararı beklediğini açıkladı. Moderna, deney aşamasında olan cilt kanseri aşısının geliştirilmesini Merck & Co (MRK) ile yürütüyor. Merck’in kanser aşısı Keytruda ile Moderna’nın mRna tabanlı aşı kombinasyonu %44,00 oranında cilt kanserinin nüksetme riskini azaltıyor. Moderna, geliştirilen aşıda yeni bir Faz deney aşamasına geçildiğini yakın zamanda duyurdu.

Teknik olarak 200 - g ort üzerinde kapanış alan hissede trend kanalı içinde fiyatlama korunuyor. Yukarıda 108,70 $ hedeflenebilir. Hissede 103,55 $ altında stop çalıştırmak kaydı ile 104,50 - 106,75 $ bandından long pozisyon alınabilir.

 

İlgili Haberler