Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 kritik veri gününde nasıl açılacak

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 kritik veri gününde nasıl açılacak

Temmuz ayı perakende satış verileri öncesinde faizler yükselirken vadeli işlemler düştü.

A+A-

New York borsasında hisse senedi endeks vadeli işlemleri, FED'in faiz oranı patikası hakkında ipuçları sunabilecek Temmuz ayı perakende satış verileri öncesinde devlet tahvili getirilerinin yeni zirvelere ulaşmasıyla Salı günü düştü.

Dow e-minis 238 puan ya da %0,67, S&P 500 e-minis 29,5 puan ya da %0,65 ve Nasdaq 100 e-minis 104,25 puan ya da %0,68 düşüş gösterdi.

Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıklayacağı raporun, perakende satışların Haziran ayında %0,2 arttıktan sonra geçen ay %0,4 arttığını göstermesi ve ABD ekonomisinin güçlü bir şekilde ayakta kaldığına dair kanıtlara katkıda bulunması bekleniyor.

FXTM kıdemli araştırma analisti Lukman Otunuga bir notunda, "Tüm gözler bugün ilerleyen saatlerde ABD perakende satış rakamlarında olacak ve bu da Fed'in 2023'te bir kez daha artırıp artırmayacağını belirleyen bulmacaya başka bir parça ekleyebilir. "Fiyat baskıları hafiflemeye devam eder ve ABD ekonomik verileri zayıflık işaretleri gösterirse, bu durum, özellikle Fed'in mevcut veri bağımlılığı duruşu hesaba katıldığında, yeni bir artırım olasılığını ortadan kaldırabilir," dedi.

Geçen hafta beklenenden daha yüksek çıkan üretici fiyatları verisinin Fed'in faizleri daha önce tahmin edilenden daha uzun süre yüksek tutabileceği endişelerini artırmasının ardından yükselen Hazine getirileri hisse senetleri üzerinde baskı yaratmıştı.

S&P 500 ve Nasdaq Pazartesi günü, Nvidia'nın (NASDAQ:NVDA), Morgan Stanley'in (NYSE:MS) çip tasarımcısının gelecek haftaki kazançları öncesinde verdiği yükseliş notunun ardından megapap büyüme hisseleri arasındaki kazançlara öncülük etmesiyle yükseldi.

Apple (NASDAQ:AAPL), Amazon.com (NASDAQ:AMZN) ve Alphabet (NASDAQ:GOOGL) hisseleri %0,5 ile %0,7 arasında değer kaybederken, 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi son dokuz ayın en yüksek seviyesi olan %4,23'e ulaştı.

Tesla (NASDAQ:TSLA), elektrikli otomobil üreticisinin Model S sedan ve Model X SUV'un daha ucuz iki versiyonunu ABD'de tanıtmasının ardından %1,3 değer kaybetti.

Çinli şirketler JD (NASDAQ:JD).Com, Alibaba (NYSE:BABA) Group ve Bilibili'nin (NASDAQ:BILI) ABD'de listelenen hisseleri, Çin'den gelen ve Pekin'in temel politika faizlerini düşürmesine neden olan bir başka hayal kırıklığı yaratan ekonomik verinin ardından %0,6 ile %0,8 arasında değer kaybetti.

Yatırımcılar ayrıca, faiz oranlarının görünümüne ilişkin daha fazla netlik için günün ilerleyen saatlerinde Minneapolis Federal Rezerv Bankası Başkanı Neel Kashkari'nin yorumlarını izleyecekler.

CME Group'un (NASDAQ:CME) Fedwatch aracına göre, yatırımcıların Fed'in Eylül toplantısında faiz artırımlarına ara verme ihtimali şu anda %89 ve çoğunluk faizlerin yılın geri kalanında bu seviyede kalacağını düşünüyor.

Diğer hisse senetleri arasında General Motors (NYSE:GM), Berkshire Hathaway'in (NYSE:BRKa) otomobil üreticisindeki hissesini azaltmasının ardından piyasa öncesi işlemlerde yaklaşık %1 düştü.

Warren Buffett'ın Berkshire'ı, ev üreticisi D.R. Horton'a yeni bir yatırım yaptığını açıkladı ve hisselerini %2,7 artırdı.

İlgili Haberler