Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq 2 hafta içinde çökebilir!

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq 2 hafta içinde çökebilir!

Kriz kahini Roubini'ye göre borç tavanı görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanmazsa piyasalar iki hafta içinde çökecek

A+A-

2008'de yaşanan piyasalardaki çöküşü tahmin eden ve bu nedenle 'Dr. Doom' olarak tanınan Nouriel Roubini, Wall Street'te dev bir piyasa çöküşünün 2 hafta içinde gerçekleşebileceğini söyledi.

Roubini Macro Associates CEO'su  Nouriel Roubini, Katar Ekonomik Forumu'nda Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamada ABD'de devam eden borç tavanı görüşmelerinde müzakerecilerin anlaşmayı son ana kadar götürmelerinin finansal piyasaların istikrarı açısından risk yarattığını söyledi.

Roubini açıklamasında "Bir anlaşmaya varmadan önce son saate kadar bekleyebilirler. Ya da bir anlaşmaya varamamaları da mümkün. Eğer bu gerçekleşmezse, piyasa çökecektir, " dedi

Aynı zamanda NYU Stern'de ekonomi ve uluslararası işletme profesörü olan Roubini, Amerika'nın herhangi bir şekilde temerrüde düşmesinin doların küresel düzeyde rezerv para birimi olarak hakimiyetini zayıflatabileceğini de belirterek, "ABD'de gerçek bir borç sorunu, bir kredi olayı vb. yaşanması insanların zaman içinde dolar varlıklarından uzaklaşma olasılığını artıracaktır."

Borç tavanının artırılması için son tarihi ifade için kullanılan x tarihine kadar soruna çözüm bulunamaması Roubini'ye göre bir felakete neden olacak.

'Zor son tarih' yaklaşıyor

Hazine Bakanı Janet Yellen hafta sonu yaptığı açıklamada 1 Haziran'ın federal borç limitinin yükseltilmesi için "zor son tarih" olduğunu söyledi.

Kevin McCarthy Salı günkü görüşmelerin ardından iyimser bir açıklama yaparak, ülkenin faturalarını ödeyecek nakdi kalmadan önce bir anlaşma yapılabileceğine inandığını söyledi.

Washington'da gazetecilere verdiği demeçte McCarthy "Henüz o noktada (anlaşma) değiliz, Ancak bunu hala 1 Haziran'a kadar bitirebiliriz," dedi.

 

İlgili Haberler