Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq faiz indirimleri ortasında nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq faiz indirimleri ortasında nasıl açılacak?

New York Borsasında Hisse Senedi Vadeli İşlemleri Faiz İndirimi Beklentileriyle Yükselişte

A+A-

New York borsası hisse senedi endeks vadeli işlemleri Perşembe günü, yatırımcıların Federal Rezerv'in (Fed) bu yıl faiz indirmesine dair artan beklentileri ile yükseldi. Piyasa öncesi işlemlerde, S&P 500 E-minis 16,5 puan (%0,31), Nasdaq 100 E-minis 82,75 puan (%0,45) ve Dow E-minis 111 puan (%0,28) yükseldi.

Yatırımcılar, faiz indirimlerinin potansiyel zamanlamasını belirlemek için daha fazla veri ve politika yapıcıların açıklamalarını bekliyor.

Çarşamba günü S&P 500 ve Nasdaq, ABD hizmet sektörü büyümesinde Mart ayında yavaşlama gösteren raporlara rağmen yükseldi. Piyasa katılımcıları, Fed Başkanı Jerome Powell da dahil olmak üzere Fed yetkililerinin faiz ayarlamalarıyla ilgili yorumlarını da analiz etti.

Powell, merakla izlenen konuşmasında yılın ilerleyen döneminde faiz indirimi olasılığını kabul etti, ancak bu tür adımların enflasyonda sürdürülebilir düşüş sağlanması ve Fed'in %2'lik hedefine uyması şartına bağlı olduğunu vurguladı.

Yine de yatırımcılar, karışık ekonomik göstergeler nedeniyle olası faiz indirimlerinin zamanlaması konusunda temkinli davranıyor. Geçtiğimiz hafta, imalat faaliyeti ve açık işlere ilişkin güçlü raporlar, hisse senetlerinde aşağı yönlü baskıya yol açtı ve yıl için öngörülen üç faiz indirimi olasılığına dair şüpheleri artırdı.

Para Piyasaları Faiz İndirimi Bekliyor

CME Group'un FedWatch aracına göre, para piyasaları şu anda Haziran ayında en az 25 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığının yaklaşık %59 olduğunu öngörüyor.

Dikkatler, Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin ve Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester gibi Fed politika yapıcılarının para politikasına ilişkin yapacakları açıklamalara çevrildi.

Piyasa katılımcıları, Cuma günü açıklanacak önemli tarım dışı istihdam raporu öncesinde, 30 Mart'ta sona eren haftaya ilişkin ilk işsizlik maaşı başvuruları verisinin açıklanmasını bekliyor.

Hareketli Hisseler

Meta Platforms, Amazon.com ve Nvidia gibi birçok megacap büyüme hissesi, piyasa öncesi işlemlerde %0,5 ile %1,3 arasında değişen kazançlarla yukarı yönlü hareket etti.

Levi Strauss, son maliyet düşürme önlemleri ve azalan indirimlerden elde edilen faydaları gerekçe göstererek yıllık kar tahminini yükselttikten sonra %8,3 oranında artış gösterdi.

Micron Technology ise bir önceki seanstaki yaklaşık %4,3'lük artışın ardından %1,1 oranında yükselerek rekor seviyeye ulaştı.

 

İlgili Haberler