Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq FED toplantısını beklerken nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq FED toplantısını beklerken nasıl açılacak

New York Borsasında Endeksler Fed Toplantısı Beklentisiyle Düşüyor

A+A-

New York borsasında Salı günü açılışta düşüş bekleniyor. Yatırımcılar, Federal Rezerv'in Mart ayı politika toplantısına odaklanırken çip hisselerindeki zayıflık da endeksleri aşağı çekiyor. Vadeli işlemlerde Dow e-minis %0,21, S&P 500 e-minis %0,47 ve Nasdaq 100 e-minis %0,7 düşüş gösterdi.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi, Alphabet ve Tesla gibi büyüme hisselerinin desteğiyle Pazartesi günü artışla kapanmış olsa da, Salı günü yatırımcıların Fed'e dair endişeleriyle tekrar düşüşe geçmesi bekleniyor.

Nvidia, yeni yapay zeka çipi Blackwell B200'ü tanıttıktan sonra %2,1 değer kaybetti. Bazı yatırımcılar, haberin hisse senedi fiyatına daha önce yeterince yansıtıldığını düşünüyor. AMD, Marvell Technology ve Intel gibi diğer yonga üreticileri de düşüş yaşarken, yapay zeka sunucu üreticisi Super Micro Computer %10'luk bir düşüşle güne başladı.

Tüm gözler Çarşamba günü yapılacak Fed toplantısında. Yatırımcılar, faiz oranlarının sabit tutulmasını beklerken, yeni ekonomik projeksiyonların daha az faiz indirimi ve gevşeme politikası sinyali vermesi endişe yaratıyor.

Kripto para borsası operatörü Coinbase Global ve madenciler Riot Platforms ve Marathon Digital Holdings, bitcoin'deki düşüşe paralel olarak %5,2 ile %6,3 arasında değer kaybetti.

Diğer taraftan Spire Global, Nvidia ile yapay zekaya dayalı hava tahmini için bir işbirliği yaptığını duyurmasının ardından %14,9 yükseldi.

 

İlgili Haberler