Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk günü nasıl açılacak

New York borsası vadeli işlemler yatay seyrederken yatırımcılar bu açıklanacak yeni ekonomik verileri bekliyor

A+A-

borsatek.com -  New York borsası endeks vadeli işlemleri, Pazartesi günü S&P 500 ve Nasdaq'ın Cuma günü rekor kıran performanslarının ardından son kapanışlarıın hemen altında seyrediyor. Zil ile birlikte spot açılışının küük kayıplarla ekside olması bekleniyor.

Dow e-minis 101 puan (%0,26), S&P 500 e-minis 6,75 puan (%0,13) ve Nasdaq 100 e-minis 2,5 puan (%0,01) düşüş gösterdi.

Yatırımcıların, bu hafta açıklanacak önemli ekonomik göstergeler ve Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın kongre konuşması öncesinde temkinli bir yaklaşım benimsediği görülüyor.

Mart ayı, Nasdaq'ın Cuma günü tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla başladı ve üst üste ikinci gün zirvede kapanarak ivmesini korudu. Yapay zeka alanındaki gelişmelerle desteklenen teknoloji odaklı ralli Wall Street'te dikkat çekmeye devam ediyor.

S&P 500 Hedefi Yükseltildi:

S&P 500 de rekor kazanç serisini sürdürerek BofA Global Research'ün endeks için yılsonu hedefini 5.000'den 5.400'e yükseltmesine neden oldu. Bu da mevcut seviyelerden %5'lik bir artışı temsil ediyor.

Ekonomik Göstergeler Bekleniyor:

Piyasa katılımcıları hafta boyunca aylık tarım dışı istihdam, JOLTS açık iş pozisyonları, ADP Ulusal İstihdam raporu ve Fed'in "Bej Kitap"ının yayınlanmasını bekleyecek.

Ekonomi cephesinde bu yıl beklenen faiz indirimlerini geciktirebilecek herhangi bir olumsuz gelişme, piyasadaki iyimserliği bozabilir. Fed'in faiz indirimlerinin hızı ve derinliğine ilişkin beklentiler, güçlü bir ekonomide politikanın erken gevşetilmesinin enflasyonu yeniden alevlendirebileceği endişeleri nedeniyle yumuşamış durumda.

Powell'ın Çarşamba ve Perşembe günü yapacağı konuşmalarda, son dönemdeki enflasyonist baskılar nedeniyle politika konusunda temkinli bir duruş sergilemesi bekleniyor.

Nvidia Yükseliyor:

Piyasa öncesi işlemlerde Nvidia, Cuma günü ilk kez 2 trilyon doları aşan bir piyasa değerine ulaşmasının ardından %1,5 değer kazanarak diğer megacap hisselerini geride bıraktı.

Micron Technology, Arm Holdings ve ABD'de listelenen Taiwan Semiconductor Manufacturing hisseleri de dahil olmak üzere çeşitli yonga üreticileri %2 ila %3,6 arasında artış göstererek bir önceki haftanın yapay zeka odaklı rallisini genişletti.

Super Micro Computer hisseleri, yapay zeka sunucu üreticisinin S&P 500 endeksine katılmasının ardından %13,2 yükseldi.

Kripto Para Şirketleri Yükselişte:

Coinbase Global, Bitfarms, Riot Platforms ve Marathon Digital gibi kripto para ve blok zinciri ile ilgili şirketler, bitcoin'in 65.000 $'ı aşarak iki yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından %4 ila %6,7 arasında yükseldi.

DoorDash ve Lyft hisseleri, RBC Capital Markets'ın notlarını "sektör performansından" "daha iyi performansa" yükseltmesinin ardından sırasıyla %2,1 ve %5,7 yükseldi.

Macy's, gayrimenkul yatırım firmaları Arkhouse Management ve Brigade Capital Management'tan gelen satın alma tekliflerinin artmasının ardından %15,8 yükseldi.

 

İlgili Haberler