S&P 500'ün yeni hissesi, Nvidia gibi olur mu?

S&P 500'ün yeni hissesi, Nvidia gibi olur mu?

S&P 500'ün yeni hissesi Super Micro Computer (NASDAQ: SMCI), Pazartesi günü piyasa öncesi işlemlerde %12'lik bir artış yaşadı

A+A-

New York borsasında Yapay Zeka rüzgarı esmeye devam ederken yatırımcılar aynı trenden faydalanacak yeni şirket hisselerinin peşinde. Yapay zeka (AI) alanındaki inovasyonuyla öne çıkan Super Micro Computer (NASDAQ: SMCI), Pazartesi günü piyasa öncesi işlemlerde %12'lik bir artışla yatırımcıların ilgisini çekti. Bu yükseliş, Super Micro'nun prestijli S&P 500 endeksine dahil olma haberinin ardından gerçekleşti ve şirketin Wall Street'teki konumunu sağlamlaştırdı.

Super Micro hisseleri, 2022'nin yıl sonu kapanışından bu yana %1.000'lik bir artış elde ederek yapay zeka trendinden en çok faydalanan şirketlerden biri oldu. Yalnızca 2024 yılında hisse senedi fiyatı üç katına çıkarak şirketin piyasa değerini 50,6 milyar dolara yükseltti.

Deckers Outdoor Corp ile18 Mart Pazartesi günü resmi olarak S&P 500 endeksine dahil olacak olan Super Micro,  Whirlpool Corp ve Zion Bancorp'un yerini alacak.

S&P 500'e dahil edilmenin Super Micro için önemli bir kilometre taşı olduğunu belirten CEO Charles Liang, "Bu, şirketin finansal gücüne, inovasyon kapasitesine ve uzun vadeli büyüme potansiyeline olan güçlü bir güven oyu" dedi.

Super Micro'nun S&P 500'e dahil edilmesi, endeksi takip eden fonlarda yaklaşık 30,1 milyar dolarlık bir yeniden dengeleme işlemini tetikleyecek. Bu durum, Super Micro hisselerine olan talebi önümüzdeki günlerde daha da artırabilir.

Öte yandan Super Micro'nun son dönemdeki güçlü performansı da yatırımcıların güvenini artırıyor. Şirket, Ocak ayında açıkladığı üçüncü çeyrek sonuçlarında Wall Street tahminlerini aştı ve beraberinde tüm yıl gelir tahminini de yukarı yönlü revize etti.

Super Micro'nun S&P 500'e dahil edilmesi, şirketin büyüme yolculuğunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 

 

İlgili Haberler