Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak

New York borsasında vadeli kontratlar Powell'ın pazar günü yaptığı açıklamaların etkisiyle geriledi

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri, FED Başkanı Jerome Powell'ın beklenen faiz indirimi ihtimalini zayıflattığı açıklamaları sonrası, Pazartesi günü gerileme gösterdi. 

S&P 500 vadeli işlemleri, %0,2 değer kaybederek, önceki dönemlerdeki rekor seviyelerinden bir geri çekilme işareti verdi. Dow Jones Endüstriyel Ortalama vadeli işlemleri de yaklaşık %0,2 düşüş yaşarken, teknoloji odaklı Nasdaq 100 vadeli işlemleri %0,1 geriledi.

Piyasalar, Ocak ayında açıklanan güçlü istihdam raporu ve bazı büyük şirketlerden gelen olumlu kazanç raporları sayesinde, önceki haftayı kazançlarla kapatmıştı. Ancak, Powell'ın Pazar günkü açıklamaları, Federal Rezerv'in faiz oranlarını düşürme konusunda aceleci davranmayacağı ve enflasyonla mücadelede erken hareket etmenin risklerini vurgulayarak, yatırımcıların moralini bozdu.

Yatırımcılar, CME FedWatch aracılığıyla sadece Mart değil, Mayıs ayı için de faiz indirimi beklentilerini azalttı. Bu süreçte, ABD hazine bonolarının değeri düştü ve 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi yaklaşık altı baz puan artışla %4,08'e yükseldi.

Meta ve Amazon gibi şirketlerden gelen olumlu finansal sonuçlar, hisse senetlerinin önceki hafta ralli yapmasına katkı sağladı. Şimdi, yatırımcılar hafta boyunca açıklanacak çeyrek dönem raporlarından yeni yönlendirmeler bekliyorlar. McDonald's, Pazartesi günü finansal sonuçlarını açıklayarak bu haftanın kazanç raporlarını başlatıyor.

İlgili Haberler