Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq ikinci çeyreğin ilk günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq ikinci çeyreğin ilk günü nasıl açılacak

New York Borsası Hisse Senedi Vadeli İşlemleri Yükselişte, İkinci Çeyreğe Güçlü Başlangıç

A+A-

New York borsası 2024'ün ikinci çeyreğine, isse senedi vadeli işlemlerinin Pazartesi günü yükselişe geçmesiyle umut verici bir başlangıç yaptı. Enflasyon baskılarının hafiflediğine dair işaretler ve olası bir faiz indirimi, yatırımcıların iyimserliğini artırdı.

S&P 500 ve Dow Jones Endüstriyel Ortalaması vadeli işlemleri %0,3 civarında yükseldi. Dow Jones, önemli bir seviye olan 40.000'i aştı. Nasdaq Composite vadeli işlemleri ise %0,4'lük artışla öne çıktı.

New York borsasında ana endeksler, 2024'ün ilk çeyreğini rekorlarla tamamlamıştı. S&P 500, 22 yeni kapanış rekoru kırarak 2019'dan bu yana en güçlü performansını gösterdi. Üç büyük endeks de art arda beş ay boyunca yükselişteydi.

Cuma günü açıklanan Kişisel Tüketim Harcamaları fiyat endeksi, yatırımcıların Haziran ayında faiz indirimi ihtimaline olan inancını pekiştirdi. "Çekirdek" PCE olarak bilinen enflasyon ölçütü, ekonomistlerin tahminlerinin altında kalarak aylık bazda %0,3 arttı. Fed Başkanı Jerome Powell, bu artışın Fed'in hedefleriyle uyumlu olduğunu belirtti.

Yatırımcıların üçte ikisi, Federal Rezerv'in Haziran toplantısında faiz indireceğini tahmin ediyor. Bu oran, geçtiğimiz Perşembe günü %55 civarındaydı.

Bu hafta makroekonomik açıdan en önemli veri, Cuma günü açıklanacak olan istihdam raporu olacak. Bu rapor, Fed'in para politikası kararları hakkında daha fazla fikir verecek.

 

İlgili Haberler