Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq  konut verisinin ardından düşüyor

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq konut verisinin ardından düşüyor

ABD hisse senetleri, konut verilerinin faiz korkularını artırmasının ardından düşüyor

A+A-

New York borsasında hisse senetleri, konut verilerinin faiz oranlarına ilişkin endişeleri artırmasının ardından bugün tatilin kısalttığı bir haftanın başında düştü.

ABD'de müstakil konut başlangıçları Mayıs ayında bir önceki aya göre %21,7 artarak bir yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı. Ayrıca gelecekteki inşaatlar için verilen ruhsat sayısının da yükselmesi konut piyasasında işlerin rayına oturduğu şeklinde değerlendirildi.

New York borsasında seans içinde Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 306 puan veya %0,9, S&P 500 %0,7 ve NASDAQ Composite %0,8 düştü.

Bir yıl öncesine göre daha yüksek mortgage oranlarına rağmen konut piyasasındaki toparlanma, ekonominin Federal Rezerv'in istediği kadar hızlı soğumadığı şeklinde değerlendiriliyor. Fed geçen hafta yeni bir faiz artışına ara vermiş ancak enflasyonu düşürmek için Mart 2022'den bu yana 10 kez artırdığı faiz oranlarını bu yıl tekrar yükseltebileceğini belirtmişti. Fed, geçen hafta faiz oranlarının yılsonunda %5,6'ya ulaşabileceğini söyleyerek tüm yıl için faiz oranı beklentilerini yükseltmişti. Bu oran daha önce tahmin ettiği %5,1'den daha yüksek.

Yine de piyasalar Fed'in faiz artırım sinyaline rağmen sıkılaştırma aşamasının sonuna yaklaşmış olabileceği beklentileriyle yükselişe geçmişti. Başkan Jerome Powell bu hafta Temsilciler Meclisi ve Senato'ya yarı yıllık ifadesini vermek üzere Capitol Hill'de olacak ve milletvekilleri muhtemelen kendisine duraklama kararı ve faiz oranlarına ilişkin görünümün yükseltilmesi hakkında sorular soracak.

Ayrıca seans içinde hisse bazında

Tesla Inc (NASDAQ:TSLA) hisseleri, Reuters'in Rivian Automotive Inc'in (NASDAQ:RIVN) Tesla'nın şarj teknolojisi standardını benimseyen en son otomobil üreticisi olacağını bildirmesinin ardından %4,8 yükseldi.

PayPal (NASDAQ:PYPL), özel sermaye şirketi KKR & Co'nun (NYSE:KKR) Avrupa'daki 40 milyar € (43,71 milyar $) değerindeki "şimdi al, sonra öde" kredilerini satın alacağını açıklamasının ardından %2,9 yükseldi.

Alibaba Group Holdings Ltd ADR (NYSE:BABA), Daniel Zhang'ın şirketin bulut bölümüne odaklanmak için CEO ve başkanlık görevlerinden istifa edeceğini söyledi. Hisseler %4,9 oranında düştü.

İlgili Haberler