Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak?

New York borsası vadeli kontratları açıklanan banka bilançoları ve Fed Başkanı Waller'in konuşması öncesi geriledi

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri, Salı günü, Fed Başkanı Christopher Waller'ın konuşması ve dünyanın en büyük ekonomisinin ekonomik sağlığına ilişkin daha fazla ipucu sağlayabilecek önemli banka kazançlarının açıklanması öncesinde düştü.

Yerel saat ile saat 06:30 itibariyle Dow Futures kontratı 160 puan ya da %0,4, S&P 500 Futures 25 puan ya da %0,5 ve Nasdaq 100 Futures 110 puan ya da %0,7 düşüş gösterdi.

New York borsası  ana endeksleri, geçen hafta 11 hafta içinde 10. kazanç haftasını kaydettikten sonra Pazartesi günü Martin Luther King Jr. tatili nedeniyle kapalıydı.

Bankacılık sektörü odak noktası olmaya devam ediyor

Haftalık bazda kazançla birlikte, Wall Street Cuma günü karışık bir seans geçirdi ve JPMorgan Chase (NYSE:JPM), Citigroup (NYSE:C) ve Bank of America (NYSE:BAC) gibi şirketlerden gelen karışık sonuçların ardından mavi çipli Dow Jones Industrial Average düşüşle kapanmıştı.

Tesla da gündemde

Tesla (NASDAQ:TSLA) da, CEO Elon Musk'ın şirketin en az %25'lik oy kontrolüne sahip olmadan otomobil üreticisini yapay zeka ve robotik alanında lider olacak şekilde büyütmekten rahatsız olacağını söylemesinin ardından gündemde olacak gibi görünüyor.

Fed Başkanı Waller konuşacak

Yatırımcılar, ekonomik büyümenin önemli bir itici gücü olan tüketici harcamalarının yüksek faiz oranları karşısında dirençli kalmaya devam ettiğine dair göstergeler sunabilecek perakende satış verilerinin Çarşamba günü açıklanmasını beklerken, bugün açıklanacak önemli bir ABD ekonomik verisi bulunmuyor.

Ancak Salı günü Federal Rezerv Başkanı Christopher Waller'ın yapacağı konuşma, Fed'in önümüzdeki aylarda politika kararlarına nasıl yaklaşmayı planladığına dair ipuçları sağlayabilir.

Avrupa Merkez Bankası'ndan şahin yorumlar

Salı günü erken saatlerde Davos'ta Avrupa Merkez Bankası yetkililerinden gelen şahin yorumlar, yatırımcıların faiz indirimlerinin zamanlamasına ilişkin beklentilerini geri çekmelerine neden oldu.

İlgili Haberler