Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta bugün işlem yapılacak mı

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta bugün işlem yapılacak mı

New York Borsası Martin Luther King Günü Tatili Nedeniyle Bugün Kapalı Olacak

A+A-

New York borsası Martin Luther King Günü tatili nedeniyle kapalı olacak. Avrupa piyasaları Pazartesi günü düşüşle açılırken, Asya piyasaları çoğunlukla yükseldi.

S&P 500 vadeli endeksi %0,1 değer kazanırken, Dow Jones Industrial Average vadeli endeksi ise neredeyse hiç değişmedi.

Cuma günü, S&P 500 %0,1 yükselirken, Dow Jones Endüstriyel Ortalaması %0,3 düştü ve UnitedHealth Group'un sonuçlarının ardından keskin bir kayıp yaşadı. Nasdaq temelde yatay seyretti ve %0,1'den daha az yükselmişti.

New Lork borasında endeksler, Federal Rezerv'in bu yıl birkaç kez faiz oranlarını düşürmesi için enflasyonun yeterince soğuması umuduyla aylardır rekorlara doğru ilerliyor.

Hazine tahvillerinin getirileri bu beklentilerle tahvil piyasasında zaten düşmüştü ve ABD toptan satış seviyesindeki enflasyonun geçen ay ekonomistlerin beklediğinden daha zayıf olduğunu gösteren bir raporun ardından daha da düştü.

Rapordan hemen önce yaklaşık %4 olan 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi %3,94'e geriledi. Ekim ayında %5'in üzerinde ve 2007'den bu yana en yüksek seviyesindeydi. Faiz oranlarının ve getirilerin düşmesi ekonomi ve finansal sistem üzerindeki baskıyı hafifletirken hisse fiyatlarını da artırıyor.

 

 

İlgili Haberler