Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak, vadeliler düşüşte

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak, vadeliler düşüşte

Borsa Haberleri: Hisse Senedi Vadeli İşlemleri ve Petrol Değer Kaybetti

A+A-

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, Salı sabahı sınırlı bir düşüşle karşı karşıya kaldı. S&P 500 ve Nasdaq Composite kontratları %0,1'den az düşüş gösterirken, Dow Jones Industrial Average  kontratları %0,13'lük bir değer kaybetti.

Emtia piyasalarında buğday fiyatları, Ukrayna'nın Rus güçlerin ülkenin güneyindeki büyük bir barajı havaya uçurduğu yönündeki açıklamasının ardından %3 oranında arttı. Bu durum, Karadeniz bölgesindeki tahıl ticareti arzında endişelere yol açtı. 

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan'ın günlük ham petrol üretimini bir milyon varil azaltma planları konusundaki iyimserliğin azalmasıyla değer kaybetmeye devam etti. WTI ham petrol vadeli işlemleri %2,5 düşüşle varil başına 70,36 dolar'a gerilerken, Brent vadeli işlemleri %2,4'lük bir düşüşle varil başına 74,91 dolar'a geriledi.

ABD Hazine getirileri, ABD hükümetinin son aylarda neredeyse tükenmiş olan nakit rezervlerini yeniden oluşturmak için yeni bir Hazine bonosu dalgası başlatmasının ardından düşmeye başladı. Yeni bonoların ihracının finansal piyasalardaki likiditenin azalmasına neden olabileceği belirtildi. 

10 yıllık gösterge Hazine tahvili getirisi %3,66'ya düştü. İki yıllık tahvil getirisi %4,44'e gerilerken, 30 yıllık tahvil %3,87'den işlem gördü. Bu arada dolar endeksi 104,13 seviyesine hafif bir yükseliş kaydetti.

Yatırımcıların, Apple'ın (AAPL) Pazartesi günü gerçekleşen Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'ndan çıkan sonuçları değerlendirdiği görüldü. Teknoloji devi, etkinlikte son yılların en iddialı donanım serisini, Apple Vision Pro da dahil olmak üzere, tanıttı.

Apple hisseleri, Pazartesi günü 185 dolarlık rekor seviyesinden düşerek Salı sabahı piyasa öncesi işlemlerde 178,69 dolar'a geriledi.

Unity Software Inc. (U) hisseleri, Apple etkinliği sırasında büyük bir artış gösterdikten sonra piyasa öncesi işlemlerde %3'ün üzerinde bir artış kaydetti. GitLab Inc. (GTLB) hisseleri ise ilk çeyrek kazançlarının artmasının ardından %26'lık bir değer artışı yaşadı.

Kripto para piyasalarında, Bitcoin'in (BTC-USD) fiyatı, SEC'nin Binance ve kurucusu Changpeng Zhao'ya karşı açtığı davanın etkisiyle 26.000 doların altına düştü. İlgili kripto para hisseleri ise Salı günü yükseldi ve Coinbase (COIN) hisseleri, %9'luk bir değer kaybının ardından, piyasa öncesi işlemlerde %0,14 değer kazandı.

 

İlgili Haberler