Kripto para yatırımcıları dikkat: Binance'ın başı dertte

Kripto para yatırımcıları dikkat: Binance'ın başı dertte

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'ın başı dertte

A+A-

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dünyanın en büyük kripto borsası Binance ve CEO'su Changpeng Zhao hakkında 136 sayfalık bir şikâyette bulundu ve şirketi müşterilerini yanlış yönlendirmek, milyarlarca doları yanlış kullanmak ve yasadışı bir borsa işletmekle suçladı.

SEC Başkanı Gary Gensler, "13 suçlama aracılığıyla, Zhao ve Binance kuruluşlarının kapsamlı bir aldatma, çıkar çatışması, açıklama eksikliği ve yasadan hesaplı bir şekilde kaçınma ağına girdiğini iddia ediyoruz" dedi.

Binance sözcüsü, şirketin SEC'in iddialarını ciddiye aldığını, ancak kurumun suçlamalarının "haksız" olduğuna inandığını söyledi.

Şirketten yapılan açıklamada, "SEC'in Binance'in kayıtsız bir menkul kıymetler borsası olarak faaliyet gösterdiği veya yasadışı olarak menkul kıymetler teklif ettiği ve sattığı yönündeki iddialarına saygıyla katılmıyoruz. Büyüklüğümüz ve küresel isim bilinirliğimiz nedeniyle, Binance kendisini ABD'deki düzenleyici çekişmenin ortasında kalmış kolay bir hedef olarak buldu," denildi.

Ancak SEC, Binance'in bu kural ihlalinin çok iyi farkında olduğunu söylüyor. SEC şikayeti, Binance'in baş uyum görevlisinin 2018'de bir meslektaşına söylediği oldukça lanetleyici bir sözünü içeriyordu: "ABD'de lisanssız bir menkul kıymetler borsası olarak faaliyet gösteriyoruz kardeşim."
 

İlgili Haberler