Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, Nvidia kazançları sonrası nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, Nvidia kazançları sonrası nasıl açılacak

S&P 500 vadeli işlemleri %0,5 artarken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite vadeli işlemleri %1,1 değerli seyrediyor.

A+A-

New York borsasında teknoloji hisseleri Nvidia'nın dün ikinci çeyrek kazançlarını açıklamasının ardından Perşembe günü yükselişe geçti.

S&P 500 vadeli işlemleri %0,5 artarken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite vadeli işlemleri %1,1 değerli seyrediyor. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 43 puan ya da %0,1 düşerken, teknoloji dışı hisse senetlerinin durumu pozitif değil.

Piyasa öncesi işlemlerde hisseleri %8 değer kazanan Nvidia, dün açıkladığı ikinci çeyrek kazançlarında satış ve hisse başına kazanç tahminlerini aşmış ve güçlü bir cari çeyrek gelir ve kar görünümü yayınlamıştı. Çip üreticisi, yazılım şirketlerinin yapay zeka odaklı bulut ürünleri sunması için gerekli olan daha fazla çip ürettiğinden, kazançlarında muazzam bir büyüme görüyor.

Bu durum diğer yarı iletken hisselerini de yükseltiyor. Aynı trendden yararlanan Advanced Micro Devices (AMD) hisseleri %2 değer kazandı. Çip üreticileri için bileşenler üreten Taiwan Semiconductor (TSM) hisseleri %2,8 artış gösterdi. Yarı iletken ekipman üreticileri Lam Research (LRCX) ve Applied Materials (AMAT) %2 artış gösterdi.

İlgili Haberler