Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq piyasa öncesi işlemlerde yükseldi

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq piyasa öncesi işlemlerde yükseldi

Dünkü sert hareketlerin ardından, Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq piyasa öncesi işlemlerde yükseldi

A+A-

borsatek.com -  ABD hisse senedi vadeli işlemleri, yatırımcıların ekonominin gücüne ilişkin ipuçları için istihdam verilerini beklemesi ve Amerikan bölgesel bankaları arasındaki karışıklığın Federal Rezerv'in faiz indirimine yol açıp açmayacağını değerlendirmesiyle yükseldi. Dolar düşüşe geçti.

Son günlerin sorunlu bankalarından olan PacWest Bancorp'un hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %26'ya kadar yükseldi ve sektörün sağlığına ilişkin artan endişeler arasında bir haftalık kayıpların ardından bölgesel bankacılık hisselerinde bir toparlanmaya öncülük etti.

Apple, şirketin iPhone satışlarının geçen çeyrekte toparlandığını bildirmesinin ardından yükseldi.

S&P 500 ve Nasdaq 100 vadeli kontratları da en az %0,3 yükseldi.

Takas sözleşmeleri ABD'nin Temmuz ayına kadar faiz indirimi yapacağına işaret ettiğinden, zayıf dolar daha riskli varlıkları destekledi. Politika faizine duyarlı iki yıllık Hazine getirisi bu hafta 20 baz puan düşerek Mart başından bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

Fed faiz artırımlarını duraklatma niyetinin sinyallerini veriyor olsa da, Bank of America Corp.'tan Michael Hartnett, yükselen enflasyon ve durgunluk korkuları arasında çıkışların hızlanması nedeniyle hisse senedi almanın henüz zamanı olmadığını söyledi. Hartnett, "yeni bir yapısal boğa piyasasının büyük bir Fed gevşemesi gerektirdiğini" ve bunun da "büyük bir durgunluk" gerektirdiğini söyledi.

Piyasalarda son durum:

Stoxx Europe 600, Londra saatiyle 09:37 itibariyle çok az değişti

S&P 500 vadeli işlemleri %0,3 yükseldi

Nasdaq 100 vadeli işlemleri %0,4 yükseldi

Dow Jones Sanayi Ortalamasında Vadeli İşlemler %0,2 arttı

MSCI Asya Pasifik Endeksi %0.3 yükseldi

MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi %0,4 arttı
 

İlgili Haberler