Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Powell'ın konuşması öncesi nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Powell'ın konuşması öncesi nasıl açılacak

New York Borsası Vadeli İşlemleri Ekonomik Raporlar Öncesinde Dalgalanıyor

A+A-

New York borsası endeks vadeli işlemleri, yatırımcıların Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın konuşması ve önemli ekonomik veri açıklamaları gibi kilit olaylara odaklanmasıyla salı gününe düşüşle başladı.

Dow e-minis 47 puan (%0,12), S&P 500 e-minis 14,75 puan (%0,29) ve Nasdaq 100 e-minis 113 puan (%0,62) düştü.

Yapay zeka kaynaklı yükseliş, Fed'in para politikası duruşuna ilişkin endişelerle yavaşladı. Şubat ayı enflasyon verileri, yakın zamanda faiz indirimine gidileceğine dair beklentileri azalttı.

S&P 500 Pazartesi günü yeni bir rekor kırmasına rağmen, Powell'ın Çarşamba ve Perşembe günü Kongre'de yapacağı ifade öncesinde hafif düşüşle kapandı.

Piyasa gözlemcileri, ekonominin sağlığı ve faiz oranlarının gidişatı hakkında daha fazla bilgi edinmek için Şubat ayı ABD hizmet sektörü verilerinin ve Ocak ayı fabrika siparişleri raporunun açıklanmasını bekliyor.

Tarım dışı istihdam raporu da dahil olmak üzere bir dizi istihdam verisi de bu hafta açıklanacak.

CME Group'un FedWatch aracına göre, yatırımcılar ilk faiz indiriminin Haziran ayında gelme olasılığını %65,5 olarak hesaplıyor.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic'in Pazartesi günü yaptığı yorumlarda, güçlü ekonomi ve istihdam piyasasına atıfta bulunarak Fed'in faizleri düşürmek için acil bir baskı altında olmadığını vurgulaması, uzun süreli faiz artışlarına ilişkin endişeleri daha da artırdı.

Piyasanın dikkati ayrıca, aralarında Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr'ın da aralarında bulunduğu diğer Fed politika yapıcılarının günün ilerleyen saatlerinde yapacağı konuşmalara çevrildi.

Piyasa öncesi işlemlerde Target, yıllık karşılaştırılabilir satışlar için iyimser bir tahminde bulunmasının ardından %7,7 oranında artış gösterdi. Buna karşılık Apple, Çin'de iPhone satışlarının yıllık bazda %24 düştüğünü gösteren bir raporun ardından %1,9'luk bir düşüş yaşadı. Nvidia ve Tesla gibi diğer mega teknoloji hisselerinde de düşüşler görüldü.

Advanced Micro Devices, Çin pazarı için özel olarak tasarlanmış bir yapay zeka çipi satma girişimlerinde ABD hükümetinin engelleriyle karşılaşmasının ardından %2 düştü.

Microstrategy, bitcoin satın almayı amaçlayan 600 milyon dolarlık dönüştürülebilir kıdemli tahviller için özel bir teklifin duyurulmasının ardından %4,9'luk bir düşüş yaşadı. Kripto para bağlantılı firmalar Riot Platforms ve Marathon Digital de bitcoin'in değerinin düşmesiyle düşüşler yaşadı.

Bu haber toplam 1438 defa okunmuştur
İlgili Haberler