Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemlere tedirgin başlayacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemlere tedirgin başlayacak

Bu hafta, Microsoft, Meta Platforms ve Google'ın ana şirketi Alphabet (GOOGL) gibi teknoloji devlerinin yanı sıra Tesla da kazanç raporlarını açıklayacak

A+A-

New York borsasında Dow Jones vadeli işlemleri, Microsoft, Meta ve Tesla gibi devlerin kazanç raporları öncesinde gergin bir bekleyişe büründü. Zor bir hafta geride bırakılırken, yatırımcılar elektrikli araç (EV) ve Otonom Sürüş (FSD) teknolojisinde indirimler sunan Tesla'nın da aralarında bulunduğu bu teknoloji devlerinin performanslarını merakla takip ediyor.

Geçtiğimiz hafta, S&P 500 ve Nasdaq bileşik 50 günlük hareketli ortalamalarının altına inerek bir yılı aşkın süre içindeki en önemli haftalık düşüşlerini kaydetti. Yapay zeka devi Nvidia'nın (NVDA) ve çip üreticisi ASML'nin (ASML) gerilemesi, yatırımcıları tedirgin etti.

Yapay zeka sunucu üreticisi Super Micro Computer (SMCI)'nin ön sonuçları açıklayamaması da piyasaya güvensizlik ekledi. Yatırımcılar, bu durumun yapay zeka talebine ilişkin endişeleri tetiklediğinden endişeli.

Zayıflayan piyasa ortamında, yatırımcılar ana endekslerde ve önde gelen hisse senetlerinde yeniden güçlenme işaretleri beklemeleri ve ihtiyatlı bir yaklaşım benimsemeleri tavsiye ediliyor.

Bu hafta, Microsoft, Meta Platforms ve Google'ın ana şirketi Alphabet (GOOGL) gibi teknoloji devlerinin yanı sıra Tesla da kazanç raporlarını açıklayacak. Bu raporlar, yapay zeka, bulut bilişim, çevrimiçi reklamcılık ve iş yazılımı gibi sektörlere dair önemli bilgiler sunacak.

Tesla'nın, özellikle yeni nesil Model 2'nin lansmanı ve elektrikli araç pazarındaki zorlu koşullar göz önüne alındığında, büyüme stratejisine ilişkin sorular da gündemde. Hafta sonu, Tesla ABD, Çin ve Avrupa'da çeşitli modellerin fiyatlarını düşürerek satışları canlandırmaya çalıştı.

Öte yandan piyasa korkusunun arttığına işaret eden Volatilite endeksi (VIX) kısa süreliğine Ekim sonundan bu yana en yüksek seviyelerine çıktı.

Bu haber toplam 4772 defa okunmuştur
10 hissede 22 Nisan'da tedbirler kalkıyor!

10 hissede 22 Nisan'da tedbirler kalkıyor!

Borsa İstanbul'da 10 hissede uygulanan işlem kısıtlamaları yarın kalkıyor

Halk Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Halk Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Halk Yatırım 2 hisse senedi için AL, 2 hisse senedi için TUT önerisinde bulundu

Beş aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Beş aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Beş aracı kurumun Türk Havayolları THYAO hisse değerlendirmeleri açıklandı.

İlgili Haberler