Goldman Sachs  S&P 500 için yıl sonu hedefini yine yükseltti

Goldman Sachs S&P 500 için yıl sonu hedefini yine yükseltti

Goldman Sachs, S&P 500 için yıl sonu hedefini teknoloji hisselerinindeki artışa bağlayarak yükseltti

A+A-

Goldman Sachs Group Inc. analistleri, S&P 500 için yılsonu tahminlerini 5.200 seviyesinde tutsa da, teknoloji hisselerinin öncülüğünde %15'lik bir yükseliş öngören alternatif bir senaryo sundu.

David Kostin liderliğindeki analistler, mevcut tahminlerinin piyasanın faiz oranı ve büyüme beklentilerini yansıttığını, ancak değerlemelerdeki belirsizlikler nedeniyle farklı senaryoları da incelediklerini açıkladı.

Bu senaryolardan biri, megacap teknoloji firmalarının değerlemelerinde bir artış öngörüyor ve bu durumun S&P 500'ü yıl sonuna kadar 6.000 seviyesine ve 23'lük bir fiyat-kazanç oranına çıkarabileceğini öne sürüyor.

Yapay zeka (AI) konusundaki iyimserliğe rağmen analistler, büyük teknoloji, medya ve telekomünikasyon (TMT) hisselerinin uzun vadeli büyüme beklentilerinin ve değerlemelerinin makul seviyelerde olduğunu belirtiyor.

S&P 500 - ABD geniş piyasa endeksi - Pakhotin

S&P 500'ün bu yıl %10'a yakın yükselmesi ve 5.234,18 seviyesinden kapanması, güçlü ABD ekonomik verileri, Fed faiz indirimi beklentileri ve AI hisselerine olan ilgi gibi büyümeyi destekleyen faktörleri gösteriyor.

Ancak Goldman Sachs, yüksek faiz oranları ve sermaye maliyetlerinin piyasada bir baskı unsuru olduğunu da vurguluyor. Faiz oranlarında ve ekonomideki istikrarın artması halinde rallinin devam edebileceğini öngörüyorlar.

Goldman, alternatif senaryolarda da S&P 500'ün yılsonu hedeflerini özetliyor. 2018 öncesi değerlemelere "geri dönüş" senaryosunda endeks 5.800 seviyesini görebilir.

Aşağı yönlü senaryolarda ise aşırı iyimser satış büyümesi tahminleri veya resesyon endişeleri nedeniyle S&P 500'ün yılı 4.500 seviyesinde tamamlamasına neden olabileceği belirtiliyor.

İlgili Haberler