Dow Jones'u, aşağı çekecek kadar riskli

Dow Jones'u, aşağı çekecek kadar riskli

New York borsasında Boeing'in hisselerindeki düşüş, Dow Jones Endüstriyel Ortalaması'ndaki azalışın başlıca nedeni oldu.

A+A-

New York borsasında haftanın ilk işlem gününde yaşanan düşüşte Boeing'in başına gelenler etkili oldu. Boeing'in 737-9 Max uçaklarının bir panelin patlamasının ardından yere indirilmesi, Pazartesi günkü Dow Jones Industrial Average'ın düşüşünde önemli bir rol oynadı.

Boeing'in BA, hissesi, kaza haberinin ardından sabah işlemlerinde %8.2 kayıpla altı haftanın en düşük seviyesine düştü.

Bu düşüş, Dow'un DJIA yaklaşık 134 puan keserken, Dow 185 puan veya% 0.5 düştü. Bu değer kaybı S&P 500 endeksi SPX %0,2 ve Nasdaq Composite %0,7 değer kazanırken yaşandı.

Boeing, 737-9 Max uçaklarının yere indirilmesinin ardından bir soruşturma başlattı. Uçaklarda, yakıt sistemiyle ilgili bir panelin patlamasından kaynaklanan bir güvenlik sorunu olduğu bildiriliyor.

Boeing'in hisselerindeki düşüş, Dow'da en etkili 10 şirketten biri olan şirketin piyasa değerinin yaklaşık 138,3 milyar dolar büyüklükte olmasından kaynaklanıyor.

Dow, fiyat ağırlıklı bir endeks ve bu da daha yüksek fiyatlı hisse senetlerinin endeksin fiyatı üzerinde daha düşük fiyatlı hisse senetlerinden daha fazla etkiye sahip olmasına neden oluyor.

Boeing'in hisselerindeki %1'lik bir hareket Dow'u 16 puandan fazla hareket ettiriyor

Boeing'in 737-9 Max kazası, havacılık endüstrisi için önemli bir endişe kaynağı. Kaza, Boeing'in zaten zayıf olan itibarını daha da zedeleyebilir ve 737-9 Max uçaklarının yeniden uçuşuna izin verilmesini geciktirebilir.

İlgili Haberler