Nasdaq ve S&P 500 hareketli ortalamalarını aştı, devamı gelecek mi

Nasdaq ve S&P 500 hareketli ortalamalarını aştı, devamı gelecek mi

New York borsasında haftanın ilk işlem gününde Nasdaq ve S&P 500, 20 günlük hareketli ortalama direncini aştı

A+A-

New York borsasında Nasdaq ve S&P 500, 20 günlük hareketli ortalama direncini aştı; Russell 2000 ise daha fazla artış bekliyor

New York borsasında  tüm endeksler, alıcıların güçlü bir başlangıç yapmasıyla haftaya iyi bir başlangıç yaptı. Alıcıların kararlılığını test eden çok az duraklama veya gerileme yaşandı. Nasdaq ve S&P 500, güçlenme günleri olarak kaydedildi, ancak Russell 2000 için hacim düştü.

S&P 500, 20 günlük hareketli ortalamasının yeniden üstüne yükseldi ve teknik veriler iyileşti. Nasdaq, 20 günlük hareketli ortalamasına karşı telafi etmesi gereken en fazla zemine sahipti, ancak gün sonunda bu hedefe ulaştı. Endeks, S&P 500'e kıyasla hala düşük performans göstermesine rağmen, teknik veriler iyileşmeye devam ediyor.

Russell 2000 de haftanın ilk işlem gününde sağlam bir gün geçirdi ve 20 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıktı, ancak daha düşük alım hacmiyle.

Teknik veriler, MACD ve On-Balance-Volume'daki 'satış' tetikleyicileriyle Nasdaq veya S&P 500'den biraz daha aşağı yönlü olmaya devam ediyor, ancak endeks hala Nasdaq'tan daha iyi performans gösteriyor.

Bugün için, endekslerin kapandıkları yerden başladıklarını ve yeni başlayan rallilerini geliştirmeye devam ettiklerini görmek istiyoruz. Haftanın ilerleyen günlerinde satıcıları çekebilecek bir duraklama veya nötr mum çubuğu görmek istemiyoruz.

İlgili Haberler