Düzce’de 5,9 şiddetinde deprem! İstanbul da hissetti

Düzce’de 5,9 şiddetinde deprem! İstanbul da hissetti

Merkez üssü Düzce olan 5,9 şiddetinde deprem meydana geldi. Saat 04.08'de gerçekleşen depremin derinliği 6.8 km olarak ölçüldü. Deprem İstanbul başta olmaz üzere birçok ilde hissedildi.

A+A-

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde hissedilen bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 04.08’de merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem başta Düzce olmak üzere birçok ilde paniğe neden oldu.

Düzce’de 5,9 şiddetindeki depremin ardından, saat 04.30’da merkez üssü Düzce’nin Çilimli ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Çilimli ilçesindeki deprem 8 kilometre derinlikte meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada “Düzce Gölyaka’daki depremin ardından 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintileri uygulanmaktadır” denildi.

Düzce’de ve yakın çevredeki illerde depremin ardından vatandaşlar sarsıntıyla birlikte sokaklara çıktı. Düzce’de korkuya kapılan bazı vatandaşlar yüksekten atlamak sonucu yaralandı. Bazı binalarda çatlaklar oluştu. Polise binalardan kopan beton parçalarının park halindeki araçların üzerine düştüğü yönünde ihbarlar geldi. Depremin ardından Düzce’de elektrik kesintisi yaşandı. Düzce’de polis, sağlık ve itfaiye ekipleri bölgeden gelen ihbarlara yönelirken, herhangi bir can kaybı olduğu yönünde bilgi gelmedi.

Düzce Valisi Cevdet Atay, Gölyaka merkezli depreme ilişkin henüz kendilerine ulaşan net bir bilgi olmadığını belirterek, ekiplerin sahada çalışmalara başladığını söyledi. Bolu Valisi Erkan Kılıç, depremin hissedildiği kentte sağlık ekiplerinin, deprem anında panikle balkondan atlayan birkaç ihbar aldıklarını kaydetti. Kılıç, “Saha çalışmalarına yeni başladık, araştırıyoruz. Tüm halkımıza geçmiş olsun.” dedi.

Atay kentte eğitime bir gün ara verildiğini de açıkladı.

İlgili Haberler