Efsane yatırımcı Japon hisselerine yöneldi, 5 hissede payını artırdı

Efsane yatırımcı Japon hisselerine yöneldi, 5 hissede payını artırdı

Warren Buffett'ın, şirketi Berkshire Hathaway, beş Japon şirketindeki payını artırdı ve daha da artıracağını söyledi

A+A-

Milyarder yatırımcı Warren Buffett'ın yönetimini kısa süre örce oğluna devrettiği Berkshire Hathaway beş Japon şirketindeki hisselerini ortalama %8.5'e yükseltti. Berkshire yaptığı açıklamada ayrıca bu şirketlerdeki paylarını %9.9'a çıkarmayı umduğunu söyledi.

Berkshire Hathaway'in şu anda beş şirkette yaklaşık 20 milyar dolarlık hisseye sahip olduğu tahmin ediliyor. Bu yatırımlar Berkshire CEO'su Warren Buffett için son yılların en başarılı yatırımları arasında yer alıyor.

Berkshire ilk olarak Ağustos 2020'nin sonlarında beş şirketteki (Itochu (ITOCY), Marubeni (MARUY), Mitsubishi (MSBHF), Mitsui (MITSY) ve Sumitomo (SSUMY) hisseleri olduğunu açıkladıktan sonra bu beş hisse senedi nin fiyatı ortalama olarak iki kattan fazla arttı.

Berkshire ortalama kazancın yaklaşık %170 olduğunu tahmin eden Barron's'a göre ve Berkshire kur riskini hedge ettiği için bu artışların tamamını etkin bir şekilde gerçekleştirdi. Berkshire hisseleri ilk açıkladığında, beş hissenin her birindeki payı yaklaşık %5 ve toplam değeri yaklaşık 6 milyar dolardı.

Berkshire'ın tercih ettiği bu beş hisse senedi bu yıl Japon borsasıyla birlikte yükselerek güçlü bir performans sergilerken bu beş hisse senedinin en büyüğü olan Mitsubishi, 2023'te şimdiye kadar yaklaşık %50 değer kazandı ve 70 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip oldu.

Pazartesi günü yapılan basın açıklamasına göre Buffett "Berkshire, bu beş yatırımdan herhangi birinde yalnızca %9,9'luk bir sahipliğe kadar alım yapacağına söz verdi. Yatırım yapılan şirketin yönetim kurulu tarafından özel onay verilmedikçe bu noktanın ötesinde satın alma yapılmayacak," dedi.

Şirket, bunların Berkshire'ın Japonya'da sahip olduğu tek halka açık yatırımlar olduğunu söyledi. Firma, bunların toplam değerinin "Berkshire'ın ABD dışındaki herhangi bir ülkede sahip olduğu halka açık hisse senetlerinin değerini önemli ölçüde aştığını" söyledi.

Berkshire, Buffett ve Berkshire başkan yardımcısı ve şirketin sigorta dışı operasyonlarının başkanı Greg Abel'in "yatırımlardan memnun olmaya devam ettiklerini ve sonunda beş şirketin her birinin %9,9'una sahip olmayı umduklarını" ekledi.

Buffett ve Abel Nisan ayında Japonya'ya giderek beş şirketin yöneticileriyle bir araya geldi ve hisselerin yaklaşık %7.4'e yükseldiğini söyledi.

Berkshire'ın B Sınıfı hisseleri bu yıl %9,5 artış göstererek S&P 500'ün %14,9'luk kazancının gerisinde kaldı.
 

İlgili Haberler