Elon Musk Twitter CEO'luğundan çekildi yeni CEO belli oldu

Elon Musk Twitter CEO'luğundan çekildi yeni CEO belli oldu

Twitter reklam gelirlerindeki düşüşü tersine çevirmeye çalışırken, Elon Musk eski NBCUniversal reklam şefi Linda Yaccarino'yu Twitter'ın yeni CEO'su olarak atadı.

A+A-

Twitter'ın yeni CEO'su Linda Yaccarino oldu. Yaccarino, Comcast'in sahibi olduğu NBCUniversal'da birkaç yıl reklamcılık işini modernize ettikten sonra, zorluklarla ve ağır bir borç yüküyle kuşatılmış bir sosyal medya platformunu devralacak.

Musk Cuma günü attığı bir tweet'te şöyle dedi: "Linda Yaccarino'ya Twitter'ın yeni CEO'su olarak hoş geldin demekten heyecan duyuyorum! Ben ürün tasarımı ve yeni teknolojilere odaklanırken, Linda öncelikle iş operasyonlarına odaklanacak."

Musk'ın Ekim ayında Twitter'ı satın almasından bu yana reklamverenler, şirketin personelinin yaklaşık %80'ini kaybetmesinin ardından reklamlarının uygunsuz içeriklerin yanında görünebileceğinden endişe ederek sosyal medya platformundan kaçtı. Musk bu yılın başlarında Twitter'ın reklam gelirlerinde büyük bir düşüş yaşadığını kabul etti.

Uzun süredir reklam sektöründe yöneticilik yapan ve pazarlama danışmanlığı şirketi AJL Advisory'nin CEO'su Lou Paskalis, Paskalis'in liderliğinde Twitter'ın "gidişatının derhal 180 derecelik bir dönüş yapacağını söyledi ve ekledi:

"Bence (Yaccarino) NBCU'da tırmanabileceği her dağı tırmandı ve bunu kusursuz bir şekilde yaptı. Ve Twitter'da düzeni yeniden sağlamaktan daha büyük bir zorluk yoktur".

Musk, Yaccarino'nun daha önce eşler arası ödemeler gibi çeşitli hizmetler sunabileceğini söylediği bir "her şey uygulaması" oluşturmaya yardımcı olacağını söylerken, bir reklamcılık uzmanını seçmesi, dijital reklamların işletmenin temel odak noktası olmaya devam edeceğinin sinyalini verdi.

Musk binlerce Twitter çalışanını işten çıkardı, dolandırıcıların büyük markaları taklit etmesine olanak tanıyan bir abonelik ürününün lansmanını aceleye getirdi ve aynı fikirde olmadığı kullanıcıları askıya aldı; tüm bunlar markaları platformda harcama yapmaktan korkuttu.

Milyarder, reklamlardan uzaklaşmak için, kullanıcıların hesaplarını doğrulamak için aylık 8 dolara mal olan bir abonelik özelliği olan Twitter Blue'ya odaklandı, ancak ürün sınırlı bir başarı elde etti.

Twitter Blue abonelerinin sayısını zaman içinde takip eden bağımsız araştırmacı Travis Brown, 30 Nisan itibariyle 619.858 müşteri olduğunu tahmin ediyor.

Shell'in ayrılması NBCUniversal için bir başka büyük darbe oldu. Geçtiğimiz ay NBC'nin ana şirketi Comcast, NBCUniversal CEO'su Jeff Shell'in şirketteki bir kadınla uygunsuz bir ilişki yaşadığını kabul etmesinin ardından, bir soruşturma başlatılmasına neden olan bir şikayetin ardından ayrıldığını açıkladı.

Reklamcılık Başkanı Mark Marshall, NBCUniversal'ın reklamcılık ve ortaklıklar grubunun geçici başkanı olarak görev yapacak. Marshall 2018 yılında reklam satışları ve ortaklıkları başkanı olarak atandı ve NBC'nin yayın eğlence, spor ve gelişmiş reklam satışlarını denetledi.

Yaccarino'nun ayrılması, Pazartesi günü Radio City Music Hall'da reklamverenlere yapacağı yıllık sunuma hazırlanan NBCUniversal için zor bir zamanda geldi.

Yaccarino, Turner Entertainment'ta geçirdiği 15 yılın ardından 2011 yılında NBCU'ya katıldı ve kanalın reklam satış operasyonunu dijital çağa taşımasıyla tanındı.

Televizyon izleyicileri yayın akışına geçerken, geçen yıl Radio City Music Hall'da sahneye çıkarak reklamverenlere marka mesajlarının sonradan akıllarına gelmediğini söyledi. NBCUniversal'ın Peacock yayın hizmetine en başından itibaren reklamları dahil ettiğini söyledi.

GK Digital Ventures medya danışmanlık şirketinin CEO'su Greg Kahn, "Twitter'ın reklam camiasında güvenilirliğe ihtiyacı var," dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Linda güvenini, masaya yeni ortaklar getirme konusundaki yenilikçi yapısını ve derin ilişkilerini kanıtladı."

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma işlemini Ekim ayında tamamladı. Cuma günü yaptığı açıklamada Yaccarino'yu işe almasının Tesla'yı yönetmek için daha fazla zaman harcamasına olanak sağlayacağını söyledi.

Perşembe günü Musk, Yaccarino'nun kimliğini belirtmeden bir CEO bulduğunu tweetledi. Yaccarino'ya yakın bir kişi Musk'ın tweetinin Yaccarino'nun Twitter'a katılma takvimini hızlandırmış olabileceğini ve bunun Tesla hissedarları için bir merhem olacağını söyledi.

Tesla hisseleri Cuma günü %2,4 düşüşle 167,98 $'dan kapanırken, Comcast hisseleri %0,4 düşüşle 40,21 $'a geriledi.

İlgili Haberler