Elon Musk duyurdu: Twitter'da telefon görüşmesi yapılabilecek

Elon Musk duyurdu: Twitter'da telefon görüşmesi yapılabilecek

Twitter'ı satın aldığı günden bu yana ses getirerek pek çok özelliği hayata geçiren Elon Musk, bu kez Twitter'da telefon görüşmesi yapılabileceğini ve uçtan uca şifreli olarak WhatsApp gibi mesajlaşma platformu olarak kullanılabileceğini duyurdu.

A+A-

Twitter İcra Kurulu Başkanı Elon Musk Salı günü, platforma gelen arama ekleme ve şifreli mesajlaşma gibi yeni özelliklerle ilgili ayrıntıları açıkladı.

Geçen yıl Musk, şifrelenmiş doğrudan mesajlar (DM'ler), uzun biçimli tweetler ve ödemeler gibi özelliklere sahip olacağını söylediği "Twitter 2.0 The Everything App" planlarını işaret etti.

Musk Salı günü attığı bir tweet'te "Çok yakında bu platformdaki herhangi bir kişiyle sesli ve görüntülü sohbet mümkün olacak, böylece dünyanın herhangi bir yerindeki insanlarla telefon numaranızı vermeden konuşabileceksiniz" dedi.

Twitter'daki arama özelliği, mikro blog platformunu Meta'nın benzer özelliklere sahip sosyal medya uygulamaları Facebook ve Instagram ile aynı çizgiye getirecek.

Musk, şifrelenmiş doğrudan mesajların bir versiyonunun Çarşamba gününden itibaren Twitter'da kullanıma sunulacağını söyledi, ancak aramaların şifrelenip şifrelenmeyeceğini söylemedi.

Twitter bu hafta, birkaç yıldır aktif olmayan hesapları kaldırarak ve arşivleyerek bir temizlik süreci başlatacağını söyledi.

Bu haber toplam 717 defa okunmuştur
İlgili Haberler