Elon Musk'ın çatıya koyduğu X logosu belediye yetkililerince indirildi

Elon Musk'ın çatıya koyduğu X logosu belediye yetkililerince indirildi

Tartışmalı X logosu artık yok. Elon Musk'ın eskiden Twitter olarak bilinen sosyal medya şirketi X'in genel merkezi olan San Francisco'daki binasının üzerindeki parlayan dev X logosu yetkililerce kaldırıldı.

A+A-

San Francisco'nun Şehir inşaat departmanı, Cuma günü şirketin San Francisco şehir merkezindeki Market Caddesi'nde bulunan merkezinin çatısına dikilen ve rahatsız edici ışıklardan şikayetçi olan komşuları üzen büyük X'in bir hafta sonundan sonra 24 şikayet kaydetti.

Bu hamle, şirketi Ekim ayında 44 milyar dolara satın alan esrarengiz milyarder Elon Musk'ın, kentin son dönemde yaşadığı "birbiri ardına şirketlerin ayrıldığı ya da terk ettiği kıyamet sarmalı" olarak adlandırdığı duruma rağmen yeni firmanın San Francisco'da kalacağını duyuran bir paylaşımının ardından geldi.

Musk, "Güzel San Francisco, diğerleri seni terk etse de, biz her zaman senin dostun olacağız" diye yazdı.

Ama büyük X uzun süre kalmadı.

Şehir Yapı Denetim Departmanından bir sözcü Pazartesi günü e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Bu sabah, yapı denetçileri yapının söküldüğünü gözlemledi. Mülk sahibine ışıklı yapının izinsiz kurulumu için ücret tahakkuk ettirilecektir." denildi.

Bölge sakinleri hafta sonu boyunca dev X'in parlayan, titreşen ve yanıp sönen görüntülerini kaydederken, bazıları da rahatsız edici ışıklarını eleştirdi.

Hafta sonu bir Yapı Denetim Departmanı müfettişi, şirket temsilcilerinin logoyu incelemek isteyen belediye yetkililerinin çatıya erişimini iki kez reddettiğini bir raporda yazdı.

Müfettiş, bir temsilcinin tabelanın geçici olduğunu söylediğini belirtti.

Etiketler : ,
İlgili Haberler