Elon Musk'tan çok konuşulacak Twitter kararı: Günlük tweet okuma sınırı geldi

Elon Musk'tan çok konuşulacak Twitter kararı: Günlük tweet okuma sınırı geldi

Elon Musk, Twitter'ın kullanıcıların kaç tweet okuyabileceğini sınırlayacağını söyledi.

A+A-

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Elon Musk Cumartesi günü sosyal medya platformunda yaptığı bir paylaşımda, Twitter'ın veri kazıma ve sistem manipülasyonunun "aşırı seviyelerini" engellemek için çeşitli hesapların günde kaç tweet okuyabileceğini sınırladığını söyledi.

Doğrulanmış hesapların geçici olarak günde 6.000 gönderi okumakla sınırlandırıldığını belirten Musk, doğrulanmamış hesapların günde 600 gönderi ile sınırlandırılacağını ve yeni doğrulanmamış hesapların 300 ile sınırlandırılacağını sözlerine ekledi.

Musk, Twitter'da yaptığı ayrı bir paylaşımda, geçici okuma sınırlamasının yakında doğrulanmış kullanıcılar için günde 8.000 gönderiye, doğrulanmamış kullanıcılar için günde 800 gönderiye ve yeni doğrulanmamış kullanıcılar için günde 400 gönderiye çıkarılacağını söyledi ve bunun ne zaman uygulanacağına dair daha fazla ayrıntı vermedi.

Daha önce Twitter, Cuma günü Musk'ın "geçici bir acil durum önlemi" olarak adlandırdığı bir hamleyle, kullanıcıların tweetleri görüntülemek için sosyal medya platformunda bir hesaba sahip olmalarını gerektireceğini duyurmuştu.

Musk, yüzlerce kuruluşun Twitter verilerini "son derece agresif bir şekilde" kazıyarak kullanıcı deneyimini etkilediğini söylemişti.

Musk daha önce ChatGPT'nin sahibi OpenAI gibi yapay zeka firmalarının Twitter'ın verilerini kendi büyük dil modellerini eğitmek için kullanmalarından duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirmişti.

Sosyal medya platformu daha önce Musk'ın sahipliğinde Twitter'ı terk eden reklamverenleri geri kazanmak ve doğrulama onay işaretlerini Twitter Blue programının bir parçası haline getirerek abonelik gelirlerini artırmak için bir dizi adım atmıştı.

İlgili Haberler