Emeklilere 5 bin TL ikramiye verilecek

Emeklilere 5 bin TL ikramiye verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası emeklilere tek defaya mahsus 5 bin TL ödeme yapılacağı açıklandı.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sırasında Gazze gerilimi ile ilgili olarak birçok ülke lideri ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 saat 50 dakika süren toplantının ardından yaptığı açıklamada, milyonlarca emeklinin beklediği iyileştirmeye ilişkin da bazı ayrıntıları aktırdı.

Emeklilerin sıkıntılarını bildiğini dile getiren Erdoğan, "Kabine toplantımızda yaptığımız değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi yapmayı kararlaştırdık. Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe ortaya çıkacak kaynağı milletimizin her kesimi ile paylaşma ilkemizi doğalgazdan, emekli maaşlarına kadar hayata geçirmeyi sürdüreceğiz" dedi.

12,2 milyon emekliyi kapsayan ve bütçeye toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, Kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerin hesabına yatırılmış olacak.

İndirim daveti

Zincir marketlerimiz başta olmak üzere tüm esnafı ve işletmelerimizi yapacakları indiremlerle enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadeleye destek vermeye çağıran Erdoğan,

Ekonomi alanındaki programları dikkatle yürütüyoruz. Eylül'ün ilk haftasında yurttaşlarımızın ve iş dünyasının dikkatine sunduk. "Ekonomi alanındaki programlarımızı dikkatle ve belirlenen takvimi içinde yürütüyoruz. Eylül'ün ilk haftasında OVP'yi milletimizin ve iş dünyamızın takdirine sunduk.

12. Kalkınma Planımızın hazırlıklarını önemli ölçüde tamamladık. 30 yıla dair hedef ve vizyonumuzun yol haritasını teşkil edecek planın detaylarını kamuoyumuzla paylaşacağız.

Yaşadığımız enflasyon, daha doğrusu hayat pahalılığı sıkıntısı çözmek için özgün ve akılcı politikalara dayalı bir yol izliyoruz" dedi.

"Ağır yaptırımlar getiriyoruz"

Türkiye'ye ilişkin büyüme tahminlerin düzenli olarak yükseltilmesi doğru istikamette gidildiğini dile getiren Erdoğan, "Otomotiv sektörü ile ilgili getirdiğimiz yılbaşına kadar uzattığımız pazarlama, satış, ilan sınırlaramalarının etkisi giderek daha fazla hissediliyor. Otomotiv piyasasında yaşanan spekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı. Bu kapsamda stokçuluk yapan, haksız fiyat uygulamasına giden firmalar ve şahıslara idari para cezası kesildi. Rekabeti bozucu faaliyet yürüttüğü tespit edilen 139 firma 2 milyar 105 milyon lira cezaya maruz kaldı. Şimdi benzer uygulamayı gayrimenkul piyasasında devreye alıyoruz. Konut ve kira sektöründe adil, dürüst, özenli, makul şekilde hareket etmeyerek kişi ve kurumlara ağır yaptırımlar getiriyoruz. Fiyat yükselttiği tespit edilen firmalar bunun bedelini ağır cezalar ödeyecekler. Aldatıcı ve yanıltıcı reklam yapan firmalar, etiket ile kasası üzerinde fiyat farkı bulunan işletmeler üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Bu tür yollara tevessül edenlere 215 bin lira ceza yazıldı" ifadelerin kullandı.

İlgili Haberler