En büyük hedge fondan gelişen piyasalarda satış uyarısı

En büyük hedge fondan gelişen piyasalarda satış uyarısı

Ünlü hedge fon yönetcisi gelişen piyasalarda büyük satışların yaklaştığını iddia etti

A+A-

Geçen yıl gelişen piyasalara karşı ayı stratejisiyle rakiplerinin %99'unu geride bırakan önde gelen hedge fon olan Man Group Plc, yaşanan satışların tahminlerini doğruladığını ve riskli varlıkların bu yıl daha büyük kayıplarla karşılaşacağını açıkladı.

Dünyanın en büyük halka açık hedge fonu olan Man Group, Şubat ayında Bloomberg'e yaptığı bir açıklamada, Ekim ve Ocak ayları arasında gelişen piyasalardaki rallinin ekonomik temellere dayanmadığını ve tersine dönmeye hazır olduğunu ifade etmişti. Bu öngörü doğru çıktı ve gelişen piyasaların devlet tahvilleri yatırımcılara %2,2'lik bir kayıp yaşatırken, MSCI Gelişen Piyasalar Hisse Senedi Endeksi ise o tarihten bu yana %7 oranında düştü.

New York merkezli firmanın gelişen piyasa borç stratejileri başkanı Guillermo Osses, "Argümanımız hala geçerli. Şu anda en savunmacı pozisyonlarımızdan birine sahibiz," dedi. Osses, BlackRock Inc., Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley ve JPMorgan Chase & Co. gibi Wall Street firmalarının aksine, gelişen piyasalara daha fazla yatırım yapılmasına karşı çıkıyor.

Çin ekonomisinin yeniden açılması, zayıflayan dolar ve dünya genelinde gevşeyen enflasyon beklentileri, yatırımcıların beklediği getirileri sağlayamadı. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl, sırasıyla %1,5 ve %5,6'lık kazançlarla S&P 500'ün gerisinde kaldı.

Osses, önümüzdeki 6-9 ayın çok farklı olacağını ve ABD likiditesinde büyük bir daralma beklendiğini söyledi. Bu durumun, gelişen piyasalardaki tahvil spreadlerinde önemli genişlemelere yol açabileceğini belirten Osses, "Bu varlıkların önünde önemli riskler var," dedi.

Osses, Japonya Merkez Bankası'nın devlet tahvili getiri kontrolünü gevşeterek ülkenin kurumsal yatırımcılarının gelişen piyasa borçlarına olan talebini azaltabileceğini ve özellikle likidite sıkıntısı yaşayacak gelişen ülke politika yapıcılarının zor durumda kalacağını belirtti.

İlgili Haberler