Endeksi tutmak için VİOP limitlerine düzenleme

Endeksi tutmak için VİOP limitlerine düzenleme

Borsa İstanbul VIOP'ta strateji emirlerinin üst fiyat limitinin hesaplamasında kullanılan k değeri bugün için 26'dan 52'ye çıkarıldı

A+A-

borsatek.com / Borsa İstanbul VİOP'ta BIST 30 için sadece bugün geçerli olmak üzere limit düzenlemesi gerçekleştirdi. Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre, strateji emirlerinin üst fiyat limitinin hesaplamasında kullanılan k değeri bugün için 26'dan 52'ye çıkarıldı.

Düzenleme, piyasa tarafından endeksi tutmaya dönük değişiklik olarak değerlendirilmesine rağmen BIST 100 ve BIST 30 üzerinde etkili olmadı. Düzenleme bugünle sınırlı olsa da spot piyasada etkisinin daha çok bir sonraki işlem günü daha etkili olduğu biliniyor.

Borsa İstanbul'da Kahramanmaraş depremi nedeniyle 8 Şubat-15 Şubat arasında işlem yapılmamış, BIST 100 Endeksi 5 işlem günü üst üste yükselişle kapanış yapmıştı. Dün primli hisselerdeki sert satışlarla gerileyen endeks bugün önceki kapanışın hemen altında yatay seyrediyor.

Borsa İstanbul tarafından KAP'a gönderilen açıklama şöyle:

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP), BIST 30 Endeks vadelerarası strateji emirlerinin üst fiyat limitinin hesaplamasında kullanılan k değeri bugün için 26'dan 52'ye çıkarılmıştır
 

İlgili Haberler