EPGİS, EPDK'nın restini gördü: Savcılığa gitmelerini istiyoruz

EPGİS, EPDK'nın restini gördü: Savcılığa gitmelerini istiyoruz

EPGİS: Yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz, liste ve formülleri savcılığa teslim etmek istiyoruz.

A+A-

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), kendilerinin zam yapmasının, iptal etmesinin söz konusu olmadığını belirterek "Yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz. Bu zamma ilişkin resmi fiyat listeleri, resmi formülleri ilgili savcılığa teslim etmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

EPGİS, dün akşam benzinde 0,79 ve motorinde 2,25 TL/LT olarak yapılan zamların, ürün fiyatlarının bugün büyük oranlı düşüş göstermesi doğrultusunda kaynağından iptal edildiğini açıklamıştı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz ise, EPGİS'in vatandaşları manipüle ederek akaryakıt istasyonlarına yönlendirdiğini belirterek, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

EPGİS konu ile ilgili twitter hesabından yaptığı açıklamada, "EPDK Başkanının CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programında sendikamız ve bugün iptal edilen zamma ilişkin beyanlarına cevap hakkımızı kullanmak istiyoruz. Tek tek tüm haksız, mesnetsiz söylemlerine yanıt vermek ve doğrunun ne olduğunu açıklamak istiyoruz. Bugün yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz. Bu zamma ilişkin resmi fiyat listeleri, resmi formülleri ilgili savcılığa teslim etmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

EPGİS açıklamasında şöyle devam etti: "EPGİS bir işveren sendikasıdır. TC Sınırları içerisinde faaliyet gösteren her sendika gibi, faaliyet alanları belli ve sınırlıdır. EPGİS Zam yapmaz, EPGİS Zam iptal etmez, EPGİS formülü diye bir şey söz konusu bile değildir. Ülkemizde zam ya da indirim hesaplaması yasa ile belirlenen formülle yapılmaktadır. Bu formüle 3 defa EPDK MÜDAHALE EDEREK (BUGÜNKÜ GİBİ) zamları iptal ettirmiştir. " 

İlgili Haberler