Erdoğan, asgari ücrette düzenlemenin önünü kapattı

Erdoğan, asgari ücrette düzenlemenin önünü kapattı

Erdoğan, asgari ücret halkı enflasyona ezdiriyorsa belirleme yapılabileceğini ancak bunun vaktinin Aralık ayı olduğunu söyledi

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, asgari ücret halkı "enflasyona ezdiriyorsa" ona göre asgari ücrette belirleme yapılabileceğini ancak bunun için asıl zamanın Aralık ayı olduğunu söyledi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu her yıl Aralık ayında bir sonraki yılın asgari ücretini belirlemek için olağan şekilde bir araya geliyor.

Erdoğan Özbekistan ziyareti dönüşünde gazetecilere yaptığı ve NTV'de yayımlanan açıklamalarına göre gazetecilerin Temmuz'da asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna, asgari ücret belirleme komisyonunun normalde Aralık ayında toplandığına dikkat çekerek, şu cevabı verdi:

"Fevkalade bir durum olup olmadığı noktası orada yine tartışılır. Yani eğer asgari ücret vatandaşımı hakikaten enflasyona ezdiriyorsa, o görüşmelerde belirleme de ona göre yapılır. Olağanüstü bir gelişme olduğu zaman biz bunlara da kapalı değiliz."

Erdoğan ayrıca kırmızı etin fiyatının yükselmesini istemediğini belirterek, "Biz vatandaşımıza ucuz et yedirmekte kararlıyız... Tarım Bakanımız önce ülkemizin dört bir yanında çalışmasını yapacak, ondan sonra da ithalde de neler yapabiliriz, bunun üzerinde de ayrıca çalışmasını sürdürecek" dedi.

İlgili Haberler